Espanjalaisen Oro del Desierton Arbequina-luomuoliiviöljy on early harvest -öljy, eli se valmistetaan sadon ensimmäisistä, lokakuussa poimittavista oliiveista. Kyseessä on myös ns. monovarietal-öljy, jossa on käytetty ainoastaan yhtä oliivilajiketta samalta alueelta. Arbequina-oliiviöljy on mukavan pehmeä ja hedelmäinen öljy, jossa on runsaasti mantelin aromeja. Kokeile sitä erityisesti jälkiruoissa, kuten tuoreiden, hunajalla maustettujen appelsiiniviipaleiden kera. Se sopii myös loistavasti kastikkeisiin, kalalle ja mereneläville.
Tämä yhden annoksen Italian dressing -salaatinkastike on täydellinen otettavaksi mukaan retkelle, piknikille tai evässalaatin kanssa esimerkiksi työpaikalle. Se sisältää 70 % laadukasta extra virgin -oliiviöljyä sekä 30 % aitoa Modenan balsamicoa.
Italialaisen Frantoio D’Orazion laadukas Simone- extra virgin -oliiviöljy on ns. monovarietal oliiviöljy, eli se on tehty ainoastaan alueen Simone-lajikkeen oliiveista. Se on maultaan kevyt ja hienostunut. Suutuntuma on melko katkera, ja siinä on keskivahvaa pippurisuutta.
Simone-lajike on jo pitkään Apulian Conversano-alueella viljelty lajike, joka saa sille tyypillisen arominsa alueen maaperästä ja ilmastosta.
Tämä öljy on ollut Frantoio D’Orazion ylpeydenaihe jo 50 vuotta!
Coupage-luomuoliiviöljy on Oro del Desierton oliiviöljymestarin oma sekoitus kolmesta eri lajikkeesta. Kyseessä on pehmeä ja keskivoimakas extra virgin -luomuoliiviöljy, joka on palkittu useaan otteeseen. Öljy valmistetaan nuorista oliiveista ja kylmäpuristetaan kaksivaiheisesti. Sen ruohoinen ja tomaattinen tuoksu kehittyy suussa pehmeäksi hedelmäiseksi mauksi, jossa on mukana pippurisutta ja vain vähän karvautta.
Kreetalaisen Biolean luomuoliiviöljy on tasapainoinen, mieto ja makeahko maultaan. Tämä perinteisin menetelmin valmistettu oliiviöljy on puristettu tilan huolella valituista Koroneiki-lajikkeen oliiveista, ja sillä on todistettuja terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Miedon makunsa ansiosta se sopii täydellisesti annosten viimeistelyyn peittämättä niiden makua omalla aromillaan. Kokeile öljyä myös salaatinkastikkeissa, marinadeissa tai vaikka leivän päällä ja nauti luonnollisen hyvän olon tuojasta.