Saat meiltä La Maison Alziarin oliiviöljypakkauksiin ja etikkapulloihin täydellisesti sopivan kaatonokan. Sen avulla voit annostella öljyjä ja etikoita entistäkin helpommin ja siistimmin.
La Maison Alziarin huippulaadukas Cuvée Prestige -ekstraneitsytoliiviöljy on Euroopan parhailta alueilta kerätyistä oliiveista kylmäpuristettu ”grand cru” -oliiviöljy. Eri lajikkeiden oliivit kerätään varmasti kypsinä, mikä luo öljylle sen ainutlaatuisen hedelmäisen maun. Öljyn hienot ja pehmeät aromit sopivat maustamaan niin salaatit kuin kypsennetyt ruoat.
Chateau Virantin Fruité Mûr -oliiviöljy on palkittu ja korkealaatuinen oliiviöljy. Se on maultaan pehmeä ja hyvin hedelmäinen. Siinä on matala happopitoisuus, vain <0,3 %. Kokeile niin suolaisissa ruoissa kuin leivonnassa voin korvaajana!
Espanjalaisen Oro del Desierton Arbequina-luomuoliiviöljy on early harvest -öljy, eli se valmistetaan sadon ensimmäisistä, lokakuussa poimittavista oliiveista. Kyseessä on myös ns. monovarietal-öljy, jossa on käytetty ainoastaan yhtä oliivilajiketta samalta alueelta. Arbequina-oliiviöljy on mukavan pehmeä ja hedelmäinen öljy, jossa on runsaasti mantelin aromeja. Kokeile sitä erityisesti jälkiruoissa, kuten tuoreiden, hunajalla maustettujen appelsiiniviipaleiden kera. Se sopii myös loistavasti kastikkeisiin, kalalle ja mereneläville.
Une huile de caractère pour les mets de caractère !
Ranskalaisen viini- ja oliivituottajan Chateau Virantin Aglandau-oliiviöljy on palkittu Concours Général Agricole 2020 -kilpailun kultamitalilla. Tämä voimakas ja jopa pippurinen ekstraneitsytoliiviöljy valmistetaan ainoastaan aglandau-lajikkeen oliiveista, jotka kasvavat tuottajan omilla tarhoilla. Keruun jälkeen oliivit kylmäpuristetaan heti tilan omalla puristamolla. Näin öljyyn saadaan parhaiten säilöttyä sen aromit ja korkea antioksidanttipitoisuus sekä happamuus saadaan pidettyä mahdollisimman matalana. Kokonaisuus on tasapainoinen, moniulotteinen, harmoninen ja pitkään viipyilevä. Öljyn runsaista aromeista löytyy muun muassa tuoretta ruohoa, tomaatinlehtisyyttä, pihlajanmarjaa ja basilikaa. Voimakkuutensa ansiosta Aglandau-oliiviöljy sopii voimakkaammillekin ruoille, kuten ratatouillelle sekä muilla tomaattipohjaisille padoille ja kastikkeille, lihalle, anjoviksen kanssa ja aioliin.