Kreikkalaisen Oleosophian Manaki First Harvest -extra virgin oliiviöljy on korkealaatuinen ja useaan kertaan palkittu oliiviöljy. Se on valmistettu lokakuussa ensimmäisinä poimituista Manaki-lajikkeen oliiveista. Öljy on ns. monovarietal-öljy, eli siinä on käytetty ainoastaan yhden lajikkeen oliiveja samalta alueelta.
Manaki First Harvest -oliiviöljy on maultaan mieto ja hyvin hedelmäinen. Siinä on runsaasti vihreitä, ruohomaisia aromeja. Parhaimmillaan se on sellaisenaan esimerkiksi salaatissa, leivän kanssa tai annoksen viimeistelyssä ilman kuumentamista.
Cuvée Pauline -ekstraneitsytoliiviöljy on huippulaadukas ”grand cru” -luomuoliiviöljy. Tässä kylmäpuristetussa oliiviöljyssä käytetään Euroopan parhailta alueilta kerättyjä, tarkkaan valikoitujen lajikkeiden oliiveja, jotka kerätään vielä hyvin nuorina. Aikainen keruu saa aikaan öljyyn sen suoraviivaisen maun ja eläväiset aromit. Kokeile erityisesti salaateissa, tomaattien sekä muiden tuoreiden vihannesten kanssa!
Une huile entièrement Provençale!
Ranskalaisen viini- ja oliivituottajan Chateau Virantin Provence AOP -oliiviöljy on palkittu Concours Général Agricole 2020 -kilpailun kultamitalilla. Tämä keskivahva ekstraneitsytoliiviöljy valmistetaan viiden lajikkeen sekoituksesta ja puristetaan heti keruun jälkeen tilan omalla puristamolla ja pullottamolla.
Öljystä voi maistaa vihreitä aromeja, kuten ruohoisuutta, vihreää tomaattia ja mantelisuutta. Tällä monisyisellä, tasapainoisella ja täyteläisellä öljyllä on pitkä suutuntuma, ja kevyt pippurisuus tekee öljystä keskivahvan. Se sopii erinomaisesti käytettäväksi sellaisenaan esimerkiksi salaateille, kalalle ja lihalle sekä ruoanlaittoon.
Espanjalaisen Oro del Desierton Arbequina-luomuoliiviöljy on early harvest -öljy, eli se valmistetaan sadon ensimmäisistä, lokakuussa poimittavista oliiveista. Kyseessä on myös ns. monovarietal-öljy, jossa on käytetty ainoastaan yhtä oliivilajiketta samalta alueelta. Arbequina-oliiviöljy on mukavan pehmeä ja hedelmäinen öljy, jossa on runsaasti mantelin aromeja. Kokeile sitä erityisesti jälkiruoissa, kuten tuoreiden, hunajalla maustettujen appelsiiniviipaleiden kera. Se sopii myös loistavasti kastikkeisiin, kalalle ja mereneläville.
L’Italiano-oliiviöljy on nimensä mukaisesti 100-prosenttisesti italialaista. Siinä yhdistyvät tarkkaan valittujen eri lajikkeiden italialaiset oliivit, joista syntyy kylmäpuristamalla hedelmäinen ja hieman mausteinen ekstraneitsytoliiviöljy. Monikäyttöinen L’Italiano on täydellinen makupari erityisesti punasalaatille, höyrytetylle valkoiselle kalalle sekä vihanneksille.