Espanjalaisen Oro del Desierton 1/10-luomuoliiviöljy on valmistajansa erikoiserä, jota on valmistettu vain 8 000 pulloa. Kyseessä on erityinen early harvest -öljy, jonka nimi kantaa early harvest -öljyille tyypillisiä numeroita.
Ensinnäkin oliivit ovat ensimmäisiä (1), joista puristetaan sadon ensimmäiset öljyt. Oliivit kerätään lokakuussa (10), jolloin suuri osa oliiveista on edelleen vihreitä. Toiseksi 1 litraan tätä premium-luokan oliiviöljyä tarvitaan 10 kiloa tuoreita oliiveja (1/10).
1/10-oliiviöljy on tuore, suodattamaton oliiviöljy, joka on herkkusuiden käytettävissä jo muutaman kuukauden kuluttua öljyn puristamisesta. Kun öljy kypsyy pullossaan, siitä tulee valmistajan muiden öljyjen kaltaista, jolloin sitä voi käyttää muiden öljyjen tapana.
1/10-öljyä kannattaa käyttää ainoastaan huoneenlämpöisenä esimerkiksi annoksien ja salaattien viimeistelyyn tai leivän kanssa dipattavaksi. Sen early harvest -ominaisuudet säilyvät 6–8 kuukautta, mutta öljyä voi käyttää vielä 18–24 kuukautta valmistuksesta.
Chateau Virantin Fruité Mûr -oliiviöljy on palkittu ja korkealaatuinen oliiviöljy. Se on maultaan pehmeä ja hyvin hedelmäinen. Siinä on matala happopitoisuus, vain <0,3 %. Kokeile niin suolaisissa ruoissa kuin leivonnassa voin korvaajana!
Hanki nyt yhteispakkauksessa La Maison Alziarin huippulaatuinen Cuvée Prestige -ekstraneitsytoliiviöljy sekä sen tarjoiluun täydellisesti sopiva metallinen kaatokannu.
Kreikkalaisen Oleosophian Manaki First Harvest -extra virgin oliiviöljy on korkealaatuinen ja useaan kertaan palkittu oliiviöljy. Se on valmistettu lokakuussa ensimmäisinä poimituista Manaki-lajikkeen oliiveista. Öljy on ns. monovarietal-öljy, eli siinä on käytetty ainoastaan yhden lajikkeen oliiveja samalta alueelta.
Manaki First Harvest -oliiviöljy on maultaan mieto ja hyvin hedelmäinen. Siinä on runsaasti vihreitä, ruohomaisia aromeja. Parhaimmillaan se on sellaisenaan esimerkiksi salaatissa, leivän kanssa tai annoksen viimeistelyssä ilman kuumentamista.
Espanjalaisen Oro del Desierton Picual-luomuoliiviöljy valmistetaan aikaisin kerättävistä Piqual-lajikkeen nuorista oliiveista. Öljy kylmäpuristetaan kaksivaiheisesti, ja näin saadaan rajoitetun erän huippulaadukas extra virgin -luomuoliiviöljy. Öljyn tuoksussa on paljon hedelmäisyyttä ja vastaleikatun ruohon aromia. Öljy ei ole kovin voimakas, ja sen jälkimaussa on aistittavissa tuoretta vihersalaattia ja aavistus karvautta.