Biscuiterie du Quercy on yksi Ranskan tärkeimmistä artisaanimarenkien valmistajista. Sen vanhanajan marengit ovat sisältä ihanan pehmeitä ja sitkoisia ja ulkoa sopivan rapeita. Ne on pursotettu kauniiseen pitkään muotoon. Pieni häivähdys vaniljaa antaa marengeille hienostuneen maun.
Vohvelirullat tai ”Gaufres Géantes” eli jättivohvelit ovat Biscuiterie du Quercyn yksi erikoisuuksista. Tuoreista munista leivotut rapeat rullat sopivat sellaisinaan nautiskeltaviksi tai minkä tahansa jälkiruoan kanssa.
DeliDelin periranskalaiset säilötyt ankankoivet ovat pala luksusta ruokapöytään, niin arkeen kuin juhlaan. Valmisteen ankat on kasvatettu vastuullisesti ja pakkosyöttämättä hitaasti omassa tahdissaan. Ankat saavat elää ulkona, ja niitä ruokitaan vain GMO-vapailla maissinjyvillä ilman antibiootteja. Tämäntyyppinen kasvatus on käytössä vain alle 5 %:ssa ranskalaisesta tuotannosta.
Klassinen ja hurmaava makupari on viikuna ja vuohenjuusto. Ei niin sokerisena hillokkeena viikuna sopii täydellisesti juustolautasten oheen. Tämä DeliDelin viikunahillo on maustettu vielä erikseen saksanpähkinällä, joka tuo hilloon täydellisen lisän ja aromikkuuden. Kokeile viikuna- & saksanpähkinähilloa myös erilaisten sinihomejuustojen kera!
Pappardelle on perinteinen Toscanasta kotoisin oleva hyvin leveä nauhamainen pastalaji, joka sopii loistavasti erilaisten kastikkeiden kanssa. Toscanalainen Morellin perinteinen pastatehdas valmistaa pappardelle-pastansa durumvehnäjauhoista, joissa on käytetty mukana vehnänalkiota. Keittoaika 5–6 minuuttia
Kokonaisina säilötyt sitruunat kuuluvat välimerelliseen keittiöön kiinteänä osana tuoreiden sitruunoiden kauden ulkopuolella. Suolaan ja veteen säilöttyjä sitruunoita voi käyttää maustamaan monenlaisia ruokia, kuten kalaa ja kanaa. DeliDelin säilötyt sitruunat tulevat Egyptistä, jossa ne ovat saaneet kypsyä auringon alla mehukkaiksi ja kauniin kultaisen keltaisiksi. Käytä sitruunoista etenkin niiden kuoriosa tai leikkaa ne kokonaisina ohuiksi viipaleiksi ja käytä eri ruoissa!
Voimakkuus: 8/12
Aromit: aprikoosi ja jasmiini
Etiopian Limun kumpuilevilla ylätasangoilla kasvaa tämä keskitäyteläinen ja hedelmäisiä ja aromaattisia vivahteita sisältävä pure origine- eli single origin -kahvi. Kahvipavut tulevat paikallisilta pieniltä viljelmiltä ja ovat 100 % arabicaa. Kahvissa käytetään sekoituksena pestyjä papuja sekä natural-prosessoituja papuja, mikä tuo kahviin voimakkuutta ja hedelmäisiä aromeja.
Voimakkuus: 6/12
Aromit: hasselpähkinä ja paahdettu manteli
Tämä Bolivian puolella Andien rinteillä kasvava, kuumasta ja kosteasta ilmastosta hyötyvä kahvi on pehmeä ja lempeän aromikas. Kahvipavut ovat 100 % arabicaa sekä pure origine- eli single origin -kahvia. Kahvi viljellään luomutuotantona sekä vastuullisesti Reilun kaupan kriteerejä noudattaen. Pehmäessä mutta tasapainoisessa ja voimakkaassa kahvissa on häivähdys niin hasselpähkinästä kuin paahdetuista manteleista.
Ranskalaisen viini- ja oliivituottajan Chateau Virantin Picholines-oliivit ovat suosittuja, kokonaisia vihreitä oliiveja, joiden raikkaus hurmaa kokeilijansa. Sen kiinteä koostumus suorastaan sulaa suussa!
Tämä juhlava samppanjaetikka valmistetaan Champagnen maakunnassa, Reimsissä. Valmistus mukailee samppanjanvalmistuksen perinteitä. Etikka on kypsytetty tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan, mikä on tuonut etikkaan sen uniikkeja hienovaraisia ja tammisia aromeja.
Lucien Georgelinin appelsiini-greippi-sitruunahillo on raikas tuulahdus aurinkoisesta Lounais-Ranskasta. Kirpeiden sitrushedelmien aromit pehmenevät makean omenan kanssa ja muodostavat harmonisen makuyhdistelmän. Laadukas ja perinteisellä reseptillä valmistettu luomuhillo ei tarvitse lisäksi mitään keinotekoisia aromeja tai säilöntäaineita!
Williams-päärynöistä valmistettu ja vaniljalla maustettu Lucien Georgelinin päärynähillo on korkealaatuinen luomuhillo vaativillekin herkkusuille. Se valmistetaan vain parhaimmista ja puhtaista raaka-aineista ilman keinotekoisia aromeja tai säilöntäaineita. Tästä pitävät kaikki vauvasta vaariin!
Un des grands classiques de la Conserverie la belle-iloise!
La belle-iloisen yksi suurista klassikoista on sardiinit oliiviöljyssä. Ensiluokkainen ekstra-neitsytoliiviöljy korostaa kalan omaa makua ja saa sardiinien parhaat aromit esiin. Kokeile vaikka salaatissa, suolaisessa piiraassa tai pitsan päällä!
Oliiviöljyssä olevat sardiinit sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja, D-vitamiinia, kalsiumia ja fosforia
Trofie-pasta on alun perin kotoisin Pohjois-Italiasta Liguriasta. Sen lyhyt ja kierteinen muoto tekevät siitä täydellisen pastan erilaisille runsaille kastikkeille. Morellin pastatehtaan trofie-pasta valmistetaan laadukkaasta durumvehnäjauhosta, jossa on käytetty mukana vehnänalkiota. Tämä säilöö pastaan enemmän vitamiineja sekä aromeja. Keittoaika 15–16 minuuttia
La Maison Godardin lahjapakkaus on herkullinen lahja ranskalaista keittiötä arvostavalle. Se on myös helppo hankinta gourmet-illanviettoon, jossa halutaan maistella mahdollisimman montaa erilaista foie gras -pateeta ja muita Lounais-Ranskan tyypillisiä pateita. Tilaa itsellesi tai lahjaksi!
La Maison Godardin ankanmaksa-bloc on valmistettu aidosta ankanmaksasta ja mausteista. Sen koostumus on sileää ja pehmeää. Ankanmaksa-bloc on valmistettu yleensä tiilenmalliseen muotoon, johon viittaa ranskankielinen alkuperäinen nimi ”bloc”. Tuotteessa ei ole käytetty lisäaineita, ja se on aito alkuperäinen Lounais-Ranskasta tuleva foie gras.
Hanhenrasvalla voit maustaa perinteiset paistetut perunat ainutlaatuisella tavalla. Se on myös tarvittava ainesosa perinteisiin sarlandaisittain valmistettaviin perunoihin, ”pommes de terre sarlandaises”.
Moneen kertaan palkittu Oie du Périgordin kokonainen hanhenmaksa on foie gras -tuotteiden hienointa, mitä on. Kokonainen hanhenmaksa on peräisin aina samasta hanhesta ja käsitelty ainoastaan leikkaamalla ja kypsentämällä purkissaan paineastiassa. Kokonaista hanhenmaksaa leikatessa voi huomata sen hienostuneen, norsunluisen ja hieman vaaleanpunaisen värin. Sen maku on pehmeä sekä hienostunut. Kokonainen hanhenmaksa ainoastaan paranee ajan kuluessa!
La Maison Godardin perinteinen ankkapatee on korkealaatuinen foie gras -herkku Etelä-Ranskasta. Se sisältää 50 % valmistajan laadukasta ankanmaksa-blocia. Ankkapateessa ei ole käytetty lainkaan keinotekoisia aromeja tai lisä- ja säilöntäaineita.
Un des grands classiques de la Conserverie la belle-iloise!
Yksi la belle-iloisen perinteisistä klassikoista on bretagnelainen kalakeitto. Keittoa täydennetään perinteisesti nokareella rouillea, muutamilla krutongeilla ja ripauksella juustoraastetta. Bon appétit!