Aromit: punaisten marjojen hapokkuutta, jälkimaussa pähkinää
Ranskalaisen Barre Clandestinen käsin tehty Kilombero-suklaa on tehty ainoastaan Tansanian Kilomberossa viljellystä kaakaosta. Trinitario- ja Néo-Nacional -lajikkeen kaakaopensaat ovat saaneet kasvaa banaanipuiden ja luonnonkasvien joukossa osana biodiversiteettiä, joka hyödyttää monia kädellisiä lajeja ja alueen elefantteja.
Suklaassa on käytettä vain kahta ainesosaa: kaakaota ja ruokosokeria. Suklaaseen ei ole lisätty kaakaovoita tai lektiiniä.
Korkeaa laatua todistaa pronssisija vuoden 2023 European chocolate Awards -kilpailussa.
Barre Clandestinen Morropón-suklaa on valmistettu Perun Morropónissa viljellyistä kaakaopavuista. Vanhimmat jäljet kaakaopapujen viljelystä löytyvät Perusta, jossa kaakaosta on tehty juomaa jo 5 000 vuotta sitten.
Morropón-suklaa on valmistettu Gran Nativo Blanco -lajikkeesta, joka on alueen kotoperäinen, pitkään unohduksissa ollut lajike. Pavut ovat harvinaisia valkoisia kaakaopapuja, jotka saavat kasvaa mango- ja sitruspuiden sekä luonnonkasvien lomassa.
Valkoiset kaakaopavut tunnetaan korkeasta laadustaan, ja niistä tehdyt suklaat saavat usein palkintoja. Myös Morropón-suklaa voitti hopeaa vuoden 2023 European chocolate Awards -kilpailussa.
Tässä käsin tehdyssä suklaassa on käytettä vain kahta ainesosaa: kaakaota ja ruokosokeria. Suklaaseen ei ole lisätty kaakaovoita tai lektiiniä.
Aromit: häivähdys hunajaa ja kukkaisuutta, jälkimaussa ananasta
Maya Mountain -suklaassa käytettävä kaakao on peräisin Belizestä, Maya-vuorten Karibianmeren puoleisilla rinteillä kasvavasta trooppisesta metsästä. Kyseessä ovat hyvin poikkeukselliset ja harvinaiset viljelmät, joiden kaakao on palkittu useasti.
Maya-vuorten viljelijöiden yhteisö on tehnyt pioneerityötä vastuullisesti kasvatetun huippulaadukkaan kaakaon eteen. Yhteisöön kuuluu 350 perhettä, jotka kuuluvat alkuperäiskansoihin.
Maya-vuorten kaakao kuuluu maailman 20 parhaan kaakaolaadun joukkoon, ja Barre Clandestinen Maya Mountain -suklaa palkittiin vuonna 2023 pronssilla European Chocolate Awards -kilpailussa.
Tässä käsin tehdyssä suklaassa on käytettä vain kahta ainesosaa: kaakota ja ruokosokeria. Suklaaseen ei ole lisätty kaakaovoita tai lektiiniä.
Italialainen kokonainen lakritsijuuri on aitoa calabrialaista lakritsijuurta (Glycyrrhiza Glabra). Juuripaloja voi imeskellä sellaisenaan tai kuorittuna, jolloin suuhun saa voimakkaan ja 100-prosenttisesti luonnollisen lakritsin maun. Juurista voi myös hauduttaa teetä, tai niillä voi maustaa esimerkiksi likööriä.
Lakritsijuuri kannattaa säilyttää viileässä ja kuivassa paikassa, jotta ne säilyttävät luonnolliset ominaisuutensa.
Italialaisen Amarellin perinteinen ”Black label” -lakritsi on tehty vain ja ainoastaan lakritsijuuresta. Se ei sisällä mitään muita ainesosia, ja se on valmistettu perinteiseen calabrialaiseen tapaan. Siitä todisteena lakritsilla on D.O.P-alkuperämerkintä.
Black label -lakritsilla on vahva ja tunnistettava maku, jota ei voi sekoittaa muihin lakritsoihin. Se on luontaisesti gluteeniton, sokeriton ja laktoositon. Lakritsi on pakattu tyylikkääseen peltirasiaan.
Italialaisen Amarellin lakritsimarmeladimakeiset on valmistettu kuin tavalliset marmeladimakeiset, mutta hedelmien tai marjojen sijaan ne on maustettu lakritsiuutteella. Niillä on vastustamattoman pehmeä ja mehukas sisus, ja ulkopinta on päällystetty ohuesti sokerilla. Makeiset eivät sisällä lainkaan keinotekoisia väri-, maku- tai säilöntäaineita.
Amarellin lakritsi-minttupastillit ovat raikas makuyhdistelmä perinteistä italialaista lakritsijuurta ja minttua. Mustaa lakritsisydäntä ympäröi mintunmakuinen kuori, ja viimeisenä silauksena pinnalla on ohut kerros sokeria. Pastillit sisältävät vain luonnollisia ainesosia ja aromeja.
Italialaisen lakritsivalmistajan Amarelllin lakritsijauhe sisältää vain aitoa lakritsiuutetta, glukoosisiirappia ja ruokosokeria. Se sopiikin loistavasti kotitekoisen lakritsiliköörin valmistukseen sekä esimerkiksi lakritsijäätelön, lakritsitiramisun ja suolaisen lakritsirisoton valmistukseen! Kokeile itse omaan reseptiisi!
Herkkukori sisältää seuraavat tuotteet:
KORI musta metallivati soikea 36x28x9cm
Chilipasta 250g -Linguine
Sardiineja maust. chilillä ja sitruunalla 115g
Valkosipuli Bruschetta 180g
Chimichurri kastike 110g
Savustettu paprikajauhe – Hot 70
*Mikäli joku tuote on loppunut varastosta, voimme vaihtaa sen toiseen vastavaan.
Biscuiterie du Quercyn lakritsinmakuiset minimarengit ovat herkullinen yhdistelmä perinteistä marenkia ja aitoa lakritsijuurta. Marengeissa on käytetty ainoastaan luonnollisia aromeja. Minimarengit ovat juuri sopivan kokoisia suupaloja kahvipöytään sellaisenaan herkutteluun tai osaksi jälkiruokia.
Italialaisen Galantinon chilillä maustettu oliiviöljy on valmistettu ainoastaan luonnollisista, tuoreista ja korkea-laatuisista raaka-aineista. Extra virgin -oliiviöljyn lisäksi öljy sisältää ainoastaan chilipaprikaa.
Öljy on pullotettu aitoon käsin koristeltuun keraamiseen kannuun, joka tuo hurmaavan välimerellisen tuulahduksen keittiöön kuin keittiöön.
Kokeile erityisesti linssi- tai papukeittoihin, voimakkaan makuisiin ruokiin sekä all’arrabbiata- ja all’amatriciana-kastikkeisiin. Unohtamatta diavola-pizzaa!
Italialaisen Galantinon valkosipulilla maustettu oliiviöljy on valmistettu ainoastaan luonnollisista, tuoreista ja korkea-laatuisista raaka-aineista. Extra virgin -oliiviöljyn lisäksi öljy sisältää ainoastaan tuoretta valkosipulia.
Kokeile keittojen, kastikkeiden, lihojen, kasvisten tai bruschetan maustajana. Se on myös täydellinen viimeistelijä pastan tai pizzan päälle.
Italialaisen Galantinon chilillä maustettu oliiviöljy on valmistettu ainoastaan luonnollisista, tuoreista ja korkea-laatuisista raaka-aineista. Extra virgin -oliiviöljyn lisäksi öljy sisältää ainoastaan chilipaprikaa.
Kokeile erityisesti linssi- tai papukeittoihin, voimakkaan makuisiin ruokiin sekä all’arrabbiata- ja all’amatriciana-kastikkeisiin. Unohtamatta diavola-pizzaa!
Italialaisen Galantinon sitruunalla maustettu oliiviöljy on valmistettu ainoastaan luonnollisista, tuoreista ja korkea-laatuisista raaka-aineista. Extra virgin -oliiviöljyn lisäksi öljy sisältää ainoastaan tuoretta sitruunaa.
Öljy sopii erityisesti kalalle, äyriäisille, keittoihin, salaatteihin, kasviksille, vaaleille lihoille, carpacciolle ja bresaolan viimeistelyyn.
Hasselpähkinäöljy antaa mukavan pähkinäisen säväyksen esimerkiksi salaatteihin. Kokeile sitä myös täyteläisten sosekeittojen maustamiseen sekä leivontaan. Hasselpähkinäöljy sisältää luonnostaan runsaasti omega 9 -rasvahappoja.
La Maison Godardin hanhenmaksa-bloc on valmistettu aidosta Périgord-hanhen maksasta ja mausteista. Sen koostumus on sileää ja pehmeää. Hanhenmaksa-bloc on valmistettu tiilenmalliseen muotoon, johon tuotteen alkuperäinen ranskankielinen nimi ”bloc” viittaa. Blocissa ei ole käytetty lisäaineita, ja se on aito alkuperäinen Lounais-Ranskasta tuleva foie gras.
DeliDelin oma aprikoosihillo on hedelmäinen herkku esimerkiksi juustoille, krepeille, pannukakulle, jukurtille tai leivonnassa käytettäväksi. Sen herkullinen maku tulee aidosta hedelmästä eikä keinotekoisista aineista.
Provencen viikunahillo valmistetaan nimensä mukaisesti Provencen auringon alla kypsyneistä viikunoista. Se sopii erityisen hyvin foie gras’n sekä sinihomejuuston makupariksi.
DeliDelin ranskalainen kirsikkahillo mustista kirsikoista on täynnä hedelmää ja aitoa kirsikan makua. Se on erityisen hyvä pari baskilaiselle lampaanmaidosta tehdylle brebiou-juustolle, jonka kanssa se muodostaa maagisen makuparin. Kokeile myös sellaisenaan paahtoleivällä tai jälkiruoissa.
Italialaisen Mariangela Prunotton omenaviinietikka on suodattamaton luomuomenaviinietikka. Vaikka nimi viittaakin viiniin, se on tehty omenasiideristä perinteisin menetelmin. Kokeile salaateissa, lihan tai kalan marinadeissa, vinaigreteissä tai esimerkiksi säilönnässä chutney-tyyppisissä säilykkeissä.