Näiden italialaisten aprikoosien annetaan kypsyä juuri oikean kypsyisiksi puissa eikä kylmässä varastossa. Näin ne ovat poimintahetkellä mehukkaita ja täynnä aromeja. Poimimisen jälkeen ne viedään heti säilöttäviksi.
Nämä pienet, noin saksanpähkinän kokoiset aprikoosit keitetään hellävaraisesti ja säilötään ruokosokerista tehtyyn sokeriliemeen. Tuloksena on ihanan maukkaat ja hieman pähkinäisen makuiset säilötyt aprikoosit, jotka maistuvat kuin suoraan puusta syötynä.
Kokeile niitä myös jälkiruoissa, jäätelön kanssa tai osana juustolautasta. Aprikoosit sopivat hyvin myös suolaisiin ruokalajeihin, kuten porsaankyljysten, ankanrinnan ja jopa paistetun kanan kanssa. Äläkä unohda hyödyntää hurmaava-aromista sokerilientä esimerkiksi cocktaileissa!
Italialainen ruusunmarjahillo on täydellinen kumppani monelle eri juustolle. Se valmistetaan vain aidoista ruusunmarjoista ja ruokosokerista, jolloin saadaan täysin luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettu hillo piemontelaiseen tapaan. Sataan grammaan hilloa tarvitaan 170 g ruusunmarjaa, jotka keitetään herkulliseksi hilloksi.
Ruusunmarjahillo sopii erityisesti pecorinon, lehmänmaitojuustojen, parmesaanin tai sinihomejuustojen kanssa. Kokeile myös voidellun vaalean leivän päällä!
Espanjalaisen Oro del Desierton 1/10-luomuoliiviöljy on valmistajansa erikoiserä, jota on valmistettu vain 8 000 pulloa. Kyseessä on erityinen early harvest -öljy, jonka nimi kantaa early harvest -öljyille tyypillisiä numeroita.
Ensinnäkin oliivit ovat ensimmäisiä (1), joista puristetaan sadon ensimmäiset öljyt. Oliivit kerätään lokakuussa (10), jolloin suuri osa oliiveista on edelleen vihreitä. Toiseksi 1 litraan tätä premium-luokan oliiviöljyä tarvitaan 10 kiloa tuoreita oliiveja (1/10).
1/10-oliiviöljy on tuore, suodattamaton oliiviöljy, joka on herkkusuiden käytettävissä jo muutaman kuukauden kuluttua öljyn puristamisesta. Kun öljy kypsyy pullossaan, siitä tulee valmistajan muiden öljyjen kaltaista, jolloin sitä voi käyttää muiden öljyjen tapana.
1/10-öljyä kannattaa käyttää ainoastaan huoneenlämpöisenä esimerkiksi annoksien ja salaattien viimeistelyyn tai leivän kanssa dipattavaksi. Sen early harvest -ominaisuudet säilyvät 6–8 kuukautta, mutta öljyä voi käyttää vielä 18–24 kuukautta valmistuksesta.
Capirete-sherryviinietikka on korkealaatuinen sherrystä valmistettu viinietikka Espanjan Andalusiasta. Sherryssä on käytetty Jerezin alueella kasvatettuja Palomino Fino -lajikkeen rypäleitä, ja etikkaa on kypsytetty vähintään neljän vuoden ajan vanhoissa amerikkalaisissa tammitynnyreissä.
Capriete-sherryviinietikalla on monitahoinen ja himan makea maku hapokkuuden lisäksi. Viinietikassa on myös häivähdys tammea, joka on syntynyt tynnyrikypsennyksen aikana. Sen samettinen koostumus tekee siitä täydellisen monien eri ruokien viimeistelyyn. Käytä sitä myös marinadeissa, salaatinkastikkeissa tai lämpimissä kastikkeissa. Lisäksi se on täydellinen tuomaan lisää makua paistetuille lihoille, kasviksille tai mereneläville.
Vähintään 20 vuotta tammitynnyreissä kypsennetty Capirete-sherryviinietikka on yksi arvostetuimpia sherryviinietikoita Euroopassa. Se on ensimaultaan makea, ja siitä on erotettavissa vaniljaisia, kuivatun hedelmän ja tammen aromeja.
Kokeile sherryviinietikkaa marinadeissa, salaatinkastikkeissa tai lämpimissä kastikkeissa. Se sopii myös täydellisesti viimeistelemään liha- ja kalaruokia.
Pedro Ximenez -sherryviinietikka erottuu muista Capirete-sherryviinietikoista makealla maukkaan. Se on valmistettu Pedro Ximenez -lajikkeen viinirypäleistä, jotka tunnetaan runsaasta ja makeasta maustaan.
Rypäleet poimitaan täysin kypsinä, minkä jälkeen ne jätetään kuivumaan aurinkoon. Tämä entisestään voimistaa rypäleiden makeutta.
Makean maun ohella sherryviinietikasta voi maistaa rusinoiden, viikunoiden ja kinuskin aromeja. Sen koostumus on paksumpaa kuin tavallisilla viinietikoilla, joten se sopii loistavasti glaseeraukseen, salaatinkastikkeisiin ja marinadeihin. Sitä käytetään Espanjassa paljon myös grillattujen lihojen, kypsennettyjen kasvisten ja hedelmäsalaattien viimeistelyyn.
Capirete-tuoteperheen iäkkäintä, Gran reserva -sherryviinietikkaa on kypsytettyä vähintään 50 vuotta tammitynnyreissä. Se on valmistettu Palomino-lajikkeen viinirypäleistä, joita käytetään tyypillisesti sherryn valmistukseen.
Gran reserva -etikalla on hyvin tunnistettava pyöreä, kuiva ja laajakirjoinen maku, jossa on syvää happoisuutta. Lisäksi siinä on ikääntyneen viinin sekä tammen aromeja. Jälkimaussa on happoisuutta sekä kuivia hedelmää ja mausteita.
Italialaisen Frantoio D’Orazion Monocultivar-lajitelmaan kuuluu neljä eri monovarietal-oliiviöljyä. Jokainen öljy on siis valmistettu vain yhdestä alueella kasvavasta lajikkeesta. Lajitelma on hieno ja korkealaatuinen läpileikkaus alueen perinteisiin oliivilajikkeisiin ja -öljyihin. Tässä on loistava lahja herkkusuille, itselleen tai toiselle.
JemyJemyn ukrainalainen borssikeitto on valmistettu perinteisellä reseptillä luonnollisista raaka-aineista. Se saa omintakeisen makunsa punajuuresta, perunasta, kaalista, pavuista, porkkanasta, selleristä ja sipulista. Keitto on vielä viimeistelty pienellä lorauksella kermaa ja tomaatilla. Kun et halua tai ehdi itse kokata, tässä on sinulle loistava vaihtoehto!
Ranskalaisen Mazet’n vadelma-ruusuhillo on herkullinen ja herkkäarominen hillo käytettäväksi monessa. Se sisältää jopa 59 % vadelmaa ja häivähdyksen bourbonruusu-uutetta, joka antaa hillolle sen ominaisen hienostuneen aromin. Kokeile esim. ohukaisilla, pannukakun kanssa tai paahtoleivän päällä.
Ranskalaisen Mazet’n ruusulla maustettu tumma suklaa on kuin taideteos, jossa yhdistyvät herkullinen tumma suklaa ja herkät kuivatut ruusunlehdet. Tässä todella yhdistyvät perinteiset lahjat, ruusukimppu ja suklaarasia, omaperäisellä tavalla!
Suklaa sisältää 67 % korkealaatuista ghanalaista ja madagaskarilaista kaakaota sekä vain aitoa kaakaovoita. Ilahduta itseäsi tai läheistäsi ruususuklaalla!
Ranskalaisen Mazet’n pääsiäismuna pitää sisällään herkullisia, perinteisiä praliineja eli karamellisoituja manteleita. Ne on valmistettu uudella reseptillä, joka tekee niistä entistäkin suussa sulavampia mutta niihin on käytetty vähemmän sokeria. Kaunis metallinen pääsiäismuna on koristeltu Art Nouveau -henkisesti.
Ranskalaisen Mazet’n suklaalla päällystetyt praliinit ovat hurmaava pääsiäisherkku. Rapeita karamellisoituja manteleita ympäröi valko-, maito- tai tummasuklainen kuori. Koristeellinen rasia on suunniteltu Art Nouveau -tyyliin, ja se onkin kaunis lisä pääsiäispöytään. Näitä on vaikea vastustaa!
La Maison Alziarin vadelmaviinietikka on raikas ja hedelmäinen maustaja lihalle, maksalle ja siipikarjalle. Kokeile sitä myös yhdessä hasselpähkinä-, saksanpähkinä-, pistaasipähkinä- tai manteliöljyjen kanssa ja saat luotua tyrmäävän hyviä makuyhdistelmiä!
Luksusten luksusta on tryffelillä ja merisuolalla maustetut, käsin valmistetut italialaisen Foxin perunalastut. Lastuissa käytetään vain luonnollisia ja aitoja raaka-aineitä ilman keinotekoisia aromeja tai lisäaineita. Valmistus käsityönä ja perinteisellä reseptillä jättää perunalastut myös vastustamattoman paksuiksi ja aromikkaiksi.
Kun haluat aitoja, artesaaniperunalastuja, italialaisen Foxin merisuolalla maustetut perunalastut ovat varmasti mieleesi! Käsityönä valmistettavat premium-perunalastut valmistetaan vain parhaista raaka-aineista ilman mitään keinotekoisia aineita. Lisäksi perinteinen valmistustapa jättää ne herkullisen paksuiksi, jolloin lastuihin syntyy niiden täydellinen maku ja suutuntuma.
Balsamicon kevyt kirpeys ja makeus yhdistettynä perunalastujen suolaisuuteen luo tämän vastustamattoman yhdistelmän. Italialaisen Foxin perunalastut ovat todellisia premium-perunalastuja, jotka on valmistettu perinteisellä valmistustavalla käsin ja vain luonnollisista raaka-aineista. Näillä perunalastuilla teet arjestakin hieman juhlavampaa!