Bretagnen kuuluisat galette-keksit leivotaan aitoon voihin, mikä takaa keksien rapean koostumuksen ja vastustamattoman maun. DeliDelin galettet leivotaan perinteisellä reseptillä ilman lisä- tai säilöntäaineita. Kokeile ja ihastu galettien hurmaavaan kinuskimaiseen makuun!
Maitohillo eli ranskalaisittain confiture de lait tunnetaan myös espanjankieliseltä nimeltään ”dulce de leche”. Kyseessä on maidosta ja sokerista keitetty kinuski, jonka samettisuus ja karamellisuus hurmaa kaikki makeanystävät. Kokeile maitohilloa niin vohvelin kuin crêpin päällä, leivällä, jäätelön kanssa, kakun tai leivoksen täytteenä tai sellaisenaan dippailuun.
Morellin pastatehtaan chilinauhapasta eli Linguine al Peperoncino Rosso saa hienoisen jälkipotkunsa chilipaprikasta. Tämä erikoinen ja piristävä linguine-pasta sopii sellaisenaan nautittavaksi yrttiöljyn kera tai raikkaan tomaattikastikkeen kanssa. Keittoaika 6–7 minuuttia.
Ranskalaisen kastanjoihin erikoistuneen Clément Faugier’n kokonaiset kastanjat vedessä on ensin keitetty ja sen jälkeen säilötty kokonaisina veteen. Kokonaiset kastanjat voi itse esimerkiksi paistaa lisukkeeksi tai käyttää erilaisissa lihapadoissa. Soseuttamalla kastanjoista saa maukkaan lisukkeen niin liha- kuin siipikarjaruoille tai esimerkiksi täytteen jälkiruokiin ja leivontaan.
Madeleine-kakut ovat Ranskassa suosittuja, pieniä simpukanmuotoisia leivoksia. Perinteiset madeleine-kakut maistuvat niin lapsille kuin aikuisille, iltapäivän goûter-välipalalla tai kahvitauolla. Madeleinet sopivat erityisen hyvin kastettavaksi niin kahviin, teehen, kaakaoon kuin vaikka maitolasilliseen.
La Maison Alziarin huippulaadukas Cuvée Prestige -ekstraneitsytoliiviöljy on Euroopan parhailta alueilta kerätyistä oliiveista kylmäpuristettu ”grand cru” -oliiviöljy. Eri lajikkeiden oliivit kerätään varmasti kypsinä, mikä luo öljylle sen ainutlaatuisen hedelmäisen maun. Öljyn hienot ja pehmeät aromit sopivat maustamaan niin salaatit kuin kypsennetyt ruoat.
Kastanjalevite eli kastanjatahna on suosittu levitettävä herkku niin aamiaisella kuin iltapäivän välipalahetkellä Ranskassa. Clément Faugier’n kastanjatahnan resepti ei ole muuttunut vuosisatojen saatossa, ja sen valmistuksessa käytetään vain luonnollisia ainesosia. Kokeile tätä herkullista makeaa tahnaa suoraan sellaisenaan esimerkiksi leivällä, hedelmän kanssa tai rahkassa tai leivonnassa! Kätevää tuubipakkausta on helppo käyttää ja säilyttää.
Huilerie Cauvinin saksanpähkinäöljy uutetaan saksanpähkinän kuoren sisältä löytyvästä aromikkaasta pähkinästä. Öljy on kullankeltaista tai jopa hieman vihertävää, ja siinä on tunnistettava saksanpähkinän aromi. Saksanpähkinäöljyä olisi paras käyttää kylmänä esimerkiksi salaateissa, jotta se säilyttäisi kaikki sen terveelliset omega-3- ja -6-rasvahapot.
Italian ehkä tunnetuin pastalaji eli spagetti maistuu kaikille vauvasta vaariin. Toscanalainen Morellin perinteinen pastatehdas valmistaa aidon italialaisen spagettinsa durumvehnäjauhoista, joissa on käytetty mukana vehnänalkiota. Tämä säilöö pastaan enemmän vitamiineja sekä aromeja. Keittoaika 8 minuuttia.
Morellin pastatehtaan musta spagetti eli Spaghetti al Nero di Seppia saa kauniin intensiivisen värinsä sekä merellisen arominsa mustekalan musteesta. Perinteisen sisilialaisen reseptin mukaan pasta tarjoillaan merenelävien kera. Keittoaika 8 minuuttia.
Perustajansa nimeä kantavan suklaatalon Chaponin Élégance-konvehtirasia sisältää 12 erilaista käsin tehtyä konvehtia. Konvehtien joukosta löytyy mm. tumma suklaa -ganache, piemontelaisista hasselpähkinöistä valmistettu praliini, mustaherukka-ganache sekä manteli-hasselpähkinäpraliini. Konvehdit valmistetaan puhtaista raaka-aineista ja käsityönä niiden kaikissa vaiheissa.
Herkkukori sisältä seuraavat tuotteet:
KORI musta metallivati soikea 30x20x7cm
Täysjyvä luomuspeltti spagetti 500g
Pure Origine Bolivia luomukahvi -jauhettu 250g
Luomutomaatti passata pullo 690g
Biolea Kreetalainen luomuoliiviöljy 500ml
Luomu sherryviinietikka Reserva 250ml
Luomu Piparminttutee 15 pss
Luomu appelsiini-greippi-sitruunahillo 320g
Luomu suklaakonvehtirasia tumma 72% 180g
*Mikäli joku tuote on loppunut varastosta, voimme vaihtaa sen toiseen vastavaan.
Perustajansa nimeä kantavan suklaatalon Chaponin Plumier 12 Canela -konvehtirasia sisältää 12 suussa rapsahtavaa krokanttista konvehtia. Palkituissa Canela-konvehdeissa yhdistyy käsintehty krokantti ja pehmeä pähkinä-suklaatäyte. Tässä on yhdistelmä, joka viettelee niin nuoret kuin vanhemmat herkkusuut!
Välimerellisen retroon tyylin suunniteltu La Maison Alziarin oliiviöljykannu sekä koristaa keittiötä että tekee oliiviöljyn annostelusta helpompaa. Kannun tilavuus on 500 ml. Kannu myydään tyhjänä.
Yhden tryffelin paino on ka 20-40g. Tuber Melanosporum on arvokkain talvitryffeli.
Tryffeliaika alkaa noin 1.12, joten tarkka saapumispäivä tiedetään vasta kun kausi on Ranskassa virallisesti alkanut. Hinta noin 2500€/kg Tämä hinta on suunta antava jos paino on 25g. HUOMIO! Seuraava tilaus tulossa jouluviikolla noin 20.12.2023
La Maison Alziarin vadelmaviinietikka on raikas ja hedelmäinen maustaja lihalle, maksalle ja siipikarjalle. Kokeile sitä myös yhdessä hasselpähkinä-, saksanpähkinä-, pistaasipähkinä- tai manteliöljyjen kanssa ja saat luotua tyrmäävän hyviä makuyhdistelmiä!
Cigarette-keksit ovat saaneet nimensä sikarimaisesta muodostaan. Ohut ja rapea herkkukeksi sopii erityisen hyvin nautittavaksi samppanjalasillisen kanssa, jäätelöannoksessa tai vaikka höyryävän kahvi- tai kaakaokupillisen seurana. Näiden perinteisesti, puhtaista raaka-aineista leivottujen keksien resepti on kulkenut samanlaisena sukupolvelta toiselle.
Aito ranskalainen, la Maison Godardin savustettu ankanrinta siivutettuna on saatavilla puodistamme Hakaniemen hallista tai varastostamme Konalasta. Savustetut ankanrintaviipaleet ovat olennainen osa perinteistä herkullista Quercyn salaattia eli ranskalaisittain ”Salade Quercynoise”. Leikkeleet ovat myös oiva raaka-aine monenlaiselle suolaiselle suupalalle.
Très parfumé, délicat et savoureux!
Aito provencelainen laventelihunaja on erittäin aromaattinen ja arvostettu hunaja. Laventelihunaja saa kukkaisen ja herkän makunsa ja tuoksunsa laventelikukkia pölyttäviltä mehiläisiltä. Kokeile erilaisissa jälkiruoissa tai jopa porsaan ribsien glaseerauksessa!