Coupage-luomuoliiviöljy on Oro del Desierton oliiviöljymestarin oma sekoitus kolmesta eri lajikkeesta. Kyseessä on pehmeä ja keskivoimakas extra virgin -luomuoliiviöljy, joka on palkittu useaan otteeseen. Öljy valmistetaan nuorista oliiveista ja kylmäpuristetaan kaksivaiheisesti. Sen ruohoinen ja tomaattinen tuoksu kehittyy suussa pehmeäksi hedelmäiseksi mauksi, jossa on mukana pippurisutta ja vain vähän karvautta.
Espanjalaisen Oro del Desierton Arbequina-luomuoliiviöljy on early harvest -öljy, eli se valmistetaan sadon ensimmäisistä, lokakuussa poimittavista oliiveista. Kyseessä on myös ns. monovarietal-öljy, jossa on käytetty ainoastaan yhtä oliivilajiketta samalta alueelta. Arbequina-oliiviöljy on mukavan pehmeä ja hedelmäinen öljy, jossa on runsaasti mantelin aromeja. Kokeile sitä erityisesti jälkiruoissa, kuten tuoreiden, hunajalla maustettujen appelsiiniviipaleiden kera. Se sopii myös loistavasti kastikkeisiin, kalalle ja mereneläville.
Espanjalaisen Oro del Desierton oliiviöljyjen lajitelma sisältää viisi erilaista monovarietal-luomuoliiviöljyä. Jokainen öljy on valmistettu vain yhdestä lajikkeesta, joten lajitelman avulla voit järjestää oman oliiviöljy-tastingin ja kokea eri lajikkeiden erot!
Espanjalaisen Oro del Desierton 1/10-luomuoliiviöljy on valmistajansa erikoiserä, jota on valmistettu vain 8 000 pulloa. Kyseessä on erityinen early harvest -öljy, jonka nimi kantaa early harvest -öljyille tyypillisiä numeroita.
Ensinnäkin oliivit ovat ensimmäisiä (1), joista puristetaan sadon ensimmäiset öljyt. Oliivit kerätään lokakuussa (10), jolloin suuri osa oliiveista on edelleen vihreitä. Toiseksi 1 litraan tätä premium-luokan oliiviöljyä tarvitaan 10 kiloa tuoreita oliiveja (1/10).
1/10-oliiviöljy on tuore, suodattamaton oliiviöljy, joka on herkkusuiden käytettävissä jo muutaman kuukauden kuluttua öljyn puristamisesta. Kun öljy kypsyy pullossaan, siitä tulee valmistajan muiden öljyjen kaltaista, jolloin sitä voi käyttää muiden öljyjen tapana.
1/10-öljyä kannattaa käyttää ainoastaan huoneenlämpöisenä esimerkiksi annoksien ja salaattien viimeistelyyn tai leivän kanssa dipattavaksi. Sen early harvest -ominaisuudet säilyvät 6–8 kuukautta, mutta öljyä voi käyttää vielä 18–24 kuukautta valmistuksesta.
Capirete-sherryviinietikka on korkealaatuinen sherrystä valmistettu viinietikka Espanjan Andalusiasta. Sherryssä on käytetty Jerezin alueella kasvatettuja Palomino Fino -lajikkeen rypäleitä, ja etikkaa on kypsytetty vähintään neljän vuoden ajan vanhoissa amerikkalaisissa tammitynnyreissä.
Capriete-sherryviinietikalla on monitahoinen ja himan makea maku hapokkuuden lisäksi. Viinietikassa on myös häivähdys tammea, joka on syntynyt tynnyrikypsennyksen aikana. Sen samettinen koostumus tekee siitä täydellisen monien eri ruokien viimeistelyyn. Käytä sitä myös marinadeissa, salaatinkastikkeissa tai lämpimissä kastikkeissa. Lisäksi se on täydellinen tuomaan lisää makua paistetuille lihoille, kasviksille tai mereneläville.
Vähintään 20 vuotta tammitynnyreissä kypsennetty Capirete-sherryviinietikka on yksi arvostetuimpia sherryviinietikoita Euroopassa. Se on ensimaultaan makea, ja siitä on erotettavissa vaniljaisia, kuivatun hedelmän ja tammen aromeja.
Kokeile sherryviinietikkaa marinadeissa, salaatinkastikkeissa tai lämpimissä kastikkeissa. Se sopii myös täydellisesti viimeistelemään liha- ja kalaruokia.
Pedro Ximenez -sherryviinietikka erottuu muista Capirete-sherryviinietikoista makealla maukkaan. Se on valmistettu Pedro Ximenez -lajikkeen viinirypäleistä, jotka tunnetaan runsaasta ja makeasta maustaan.
Rypäleet poimitaan täysin kypsinä, minkä jälkeen ne jätetään kuivumaan aurinkoon. Tämä entisestään voimistaa rypäleiden makeutta.
Makean maun ohella sherryviinietikasta voi maistaa rusinoiden, viikunoiden ja kinuskin aromeja. Sen koostumus on paksumpaa kuin tavallisilla viinietikoilla, joten se sopii loistavasti glaseeraukseen, salaatinkastikkeisiin ja marinadeihin. Sitä käytetään Espanjassa paljon myös grillattujen lihojen, kypsennettyjen kasvisten ja hedelmäsalaattien viimeistelyyn.
Capirete-tuoteperheen iäkkäintä, Gran reserva -sherryviinietikkaa on kypsytettyä vähintään 50 vuotta tammitynnyreissä. Se on valmistettu Palomino-lajikkeen viinirypäleistä, joita käytetään tyypillisesti sherryn valmistukseen.
Gran reserva -etikalla on hyvin tunnistettava pyöreä, kuiva ja laajakirjoinen maku, jossa on syvää happoisuutta. Lisäksi siinä on ikääntyneen viinin sekä tammen aromeja. Jälkimaussa on happoisuutta sekä kuivia hedelmää ja mausteita.
Espanjalaisen La Chinatan kokonainen sahrami on aitoa, Espanjan Castilla La Manchan alueella kasvatettua sahramia. Sillä on alueen alkuperäismerkintä (D.O.P) todisteena aitoudesta. La Manchan sahramilla on tunnistettava oma värinsä, makunsa ja tuoksunsa.
Acanto Botanikal on korkealaatuinen extra virgin -oliiviöljy, joka on valmistettu 100-prosenttisesti Picual-lajikkeesta. Sen intensiivisessä maussa on hedelmäistä vehreyttä yhdistettynä häivähdyksiin yrttisisistä, ruohomaisista, tomaatinlehtisistä, kiivin ja vihreän omenan aromeista. Öljyn suutuntumassa on katkeruutta ja pippurisuutta, jotka yhdistyvät öljyn aromeihin. Tämä oliiviöljy on lisäksi täynnä terveellisiä ominaisuuksia, kuten antioksidantteja ja tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka edistävät hyvinvointiasi.
Espanjalaisen Oro del Desierton HOJIBLANCA-luomuoliiviöljy on early harvest -öljy, eli se valmistetaan sadon ensimmäisistä, lokakuussa poimittavista oliiveista. Kyseessä on myös ns. monovarietal-öljy, jossa on käytetty ainoastaan yhtä oliivilajiketta samalta alueelta.
Espanjalaisen Finca la Barcan savustetut valkosipulilastut on valmistettu La Veran alueelle tyypilliseen tapaan. Kokeile sellaisenaan keitoissa, padoissa ja kastikkeissa. Se sopii myös loistavasti aiolin valmistukseen.
Espanjalaisen Finca la Barcan Manzanilla cacereña -lajikkeesta valmistettu oliiviöljy on korkealaatuinen extra virgin -oliiviöljy. Se on puristettu suoraan mekaanisesti yhden lajikkeen oliiveista. Manzanilla Cacereña on hyvin aromaattinen vehreä öljy, joka on maultaan hyvin tasapainoinen.
Espanjalaisen Arroz Brazalin bomba-riisilajike on lyhytjyväistä ja helmimäistä. Se imee itseensä runsaasti keitinvettä kypsennyksessä ja pitää hyvin muotonsa. Riisi soveltuu hyvin paelloihin, risottoihin sekä jälkiruokiin.
Keittoaika 15 minuuttia, jonka jälkeen riisi jätetään vetäytymään hetkeksi. Bomba-riisi tarvitsee normaalia enemmän vettä keitettäessä.
Brazalin riisien viljelyolosuhteet ovat äärimmäiset. Riisiä viljellään korkeissa olosuhteissa ja alhaisemmissa lämpötiloissa kuin missään muualla Espanjassa.
Riisin viljelyyn käytetty vesi tulee Pyreneiden sulavasta lumesta.
Nämä olosuhteet suosivat jyvien tasalaatuista kypsymistä, eikä riisissä juurikaan esiinny tuholaisten tai tautien aiheuttamia ongelmia.
Tämän laatikon sisältö sopii oivallisesti laatua arvostavalle gourmet ihmiselle. Sisällöstä löytyy todella hienoja makuja palkituista extra virgin oliiviöljystä, 50 vuotisesta sherryviinietikasta hienoihin makuyhdistelmiin kuten tryffelillä maustettuun majoneesiin tai provencelaisiin oliiveihin. Maustamiseen löytyy mm maailman kalleinta maustetta sahramia, miedosti savustettuja valkosipulilastuja tai tryffelillä maustettua suolaa. Näistä tuotteista riittää saajille pitkäksi aikaa iloa kotikeittiöihin.
1616 – KORI kartonkisalkku ikkunalla 34,5x26x11,5cm
9922 – Oro del Deserto luomu extra virgin oliiviöljy-Coupage 500 ml FI-EKO-201
1503 – Capirete Gran reserve sherryviinietikka 50v 250 ml
9202 – Grillattu artisokka oliiviöljyssä 320g FI-EKO-201
9165 – Tryffelisuola 50g
1288 – Kapris suolassa 140g
2822 – Oliivit – Provencen sekoitus kivetön 130g
5387 – La Mancha P.D.O. Sahrami 1g
5388 – Savustettu valkosipuli 40 g
4899 – Manteli creme 125g
1930 – Chateau Virant Viinihyytelö 320g
Tähän pieneen värikkääseen koriin on valittu niitä parhaita makuja ranskalaisesta keittiöstä. Saaja pääsee herkuttelemaan ankanmaksalla, hummerikeitolla, salaattiin laitettavalla vadelmaa täynnä olevalla etikalla, aprikoosilla ja kirsikalla. Väriä ja makua lahjaksi!