Lehmuksenkukkahunaja saa aromaattisen ja voimakkaan makunsa lehmuspuiden nektarista, jonka alueen mehiläiset keräävät. Kyseessä on 100-prosenttisesti italialainen lajihunaja Piemonten kukkuloilta. Sen maku on hyvin tunnistettava; saman maun löytää lehmuksenkukkateestä.
Kesällä täydessä kukassa kukkiva minttu tarjoaa aromikasta nektariaan lähialueen mehiläisille, jotka tuottavat tämän erityisen ja voimakasaromisen hunajan. Hunajan aromi tekee siitä täydellisen parin teelle ja yrttijuomiin. Se sopii myös loistavasti syventämään makua resepteissä, joissa tarvitaan hunajaa ja tuoretta minttua. Kokeile voimakkaiden, pitkään kypsytettyjen juustojen ja lampaanlihan kanssa!
Voimakkuus: 8/12
Aromit: vaniljainen ja puumainen
Karibianmeren saarten tulivuorten rinteiltä kerätään kahvipapuja, joista jauhetaan tämä maultaan monitahoinen ja hienovarainen kahvi. Kyseessä on pure origine- eli single origin -kahvi, joka on valmistettu arabica-pavuista. Kahvi on viljelty puhtaana luomutuotantona sekä vastuullisesti Reilun kaupan kriteerejä noudattaen. Voimakkaassa ja intensiivisessä maussa on löydettävissä niin vaniljaisia kuin puumaisia aromeja.
Voimakkuus: 12/12
Aromit: suklaa ja mausteet
Lobodis’n aromaattinen, täyteläinen ja intensiivinen Sumatra Mandheling -kahvi tulee pohjoisesta Acehin maakunnasta Sumatran saarelta Indonesiasta. Tämä pure origine- eli single origin -kahvi on valmistettu arabica-pavuista ja on puhdasta luomutuotantoa. Hallitsevina aromeina tummapaahtoisessa kahvissa voi havaita tumman suklaan sekä täyteläiset mausteet. Tässä on kokeilemisen arvoinen, erityisen poikkeuksellinen kahvi!
Kesän parhaimpana ajankohtana, elokuussa poimitaan käsin nämä Italian auringon alla kypsyneet herkulliset luomutomaatit. 48 tunnin kuluttua ne ovat jo muuttuneet täksi herkulliseksi säilykkeeksi. Tuoreet tomaatit kuoritaan ja täytetään luomu-passatalla ja keitetään ilman lisättyä suolaa. Tomaatteja voi käyttää aivan kuten tuoreitakin tomaatteja.
Yksi suosituimmista pastalajeista on monikäyttöinen penne, joka sopii erityisesti käytettäväksi sellaisten kastikkeiden kanssa, jotka eivät jää kiinni pastaan. Morellin artesaani-penne-pasta on valmistettu toscanalaisesta durum-vehnästä ja valmistettu nk. ”bronze-drawn”-menetelmällä, jossa pasta puristetaan muotoonsa normaalia nopeammin. Menetelmässä pasta saa sen erityisen, hieman karkeamman rakenteen kuin yleensä ja se kuivataan matalassa lämpötilassa.
Toscanalaisen Morellin täysjyväspelttispagetti valmistetaan ikivanhasta italialaisesta vehnän alkumuodosta, kuitupitoisesta speltistä. Spagetissa käytetty speltti on 100 % italialaista luomuspelttiä. Spagetti valmistetaan perinteisellä artesaani-menetelmällä. Täysjyväspelttispagetti pääsee oikeuksiinsa hyvin yksinkertaisella lisukkeella, kuten tomaatilla tai öljyllä höystettynä. Kokeile myös liha- tai kala-pohjaisten kastikkeiden kanssa ilman tomaattia!
Gigli on tyypillinen toscanalainen pastalaji, joka valmistetaan toscanalaisesta durum-vehnästä perinteiseen artesaanitapaan. Gigli-pasta on valmistettu nk. ”bronze-drawn”-menetelmällä, jossa pasta puristetaan muotoonsa normaalia nopeammin. Menetelmässä pasta saa sen erityisen, hieman karkeamman rakenteen kuin yleensä ja se kuivataan matalassa lämpötilassa. Karkeuden ansiosta pasta kuitenkin imaisee itseensä enemmän kastikkeen makuja. Gigli-pastan keittoaika on vain 4 minuuttia, ja se sopiikin erityisen hyvin nopeasti valmistettaviin kasvis- tai lihapohjaisiin annoksiin.
Ranskalaisen Reine de Dijonin perinteinen karkea luomudijoninsinappi on valmistettu perinteiseen tapaan ilman keinotekoisia aromeja tai säilöntäaineita. Sen kaikki ainesosat ovat luomutuotantoa ja parasta mahdollista laatua. Kokeile sellaisenaan esimerkiksi lihan päällä tai maustamaan salaatinkastikkeet, marinadit tai suolaisten piiraiden täytteet.
Voimakkuus: 6/12
Aromit: hunaja ja kuivatut hedelmät
Lobodis’n kofeiiniton luomukahvi on luontaisesti kofeiiniton kahvi, jonka valmistuksessa ei ole käytetty liuotteita tai muita kemiallisia aineita. Maultaan kahvi on keskivahva, ja mukana on pientä vivahteikkuutta. Sekoituksen arabica-kahvipavut on viljelty Latinalaisessa Amerikassa luomutuotantona sekä vastuullisesti Reilun kaupan kriteerejä noudattaen.
Pienen Espeletten kylän kuuluisaksi tehnyt chililajike on kotoisin Ranskan Pyreneiltä, Baskimaasta. Se on olennainen osa baskilaista keittiötä ja on löytänyt tiensä koti- ja ammattilaiskokkien maustekaappeihin ympäri maailman. Espeletten chili antaa ruokiin lämmintä potkua ilman kuitenkaan polttavaa tunnetta suussa. Siinä on myös häivähdys makeutta.
Alioli -kastike, joka on valmistettu Finca La Barcan savustetulla oliiviöljyllä. Öljyn savuisen tuoksun ja maun sekä erityisen valkosipulin ansiosta tämä kastike on välttämätön keittiössäsi. Voit käyttää sitä lihan, voileipien, äyriäisten kanssa …
Gluteeniton.
Säilytä viileässä ja kuivassa paikassa poissa suorasta valosta. Avaamisen jälkeen säilytä jääkaapissa ja käytä seitsemän päivän kuluessa.
Ranskalaisen Prosainin luomumaissi on viljelty Ranskassa perheomisteisella tilalla ja kypsennetty valmistajan tehtaalla Pyreneillä. Maissi poimitaan, kun se on parhaimmillaan, minkä jälkeen se säilötään ainoastaan käyttäen vettä ja hyppysellinen merisuolaa. Tässä on herkullinen ja vastuullisesti tuotettu perustuote jokaiseen ruokakaappiin!
Messolonghin merisuola on tunnettu tuote kulinaristien keskuudessa. Suola tunnetaan puhtaudestaan ja aidosta maustaan. Salt Odysseyn Messolonghin merisuola on pakattu tyylikkääseen ja kestävään myllyyn, jolla on helppo maustaa ruoat kuin ruoat
Espanjan La Veran alueella kasvatetut Piquillo-paprikat on valittu säilöttäviksi käsityönä yksitellen. Paprikat kuuluvat chilipaprikoiden sukuun, mutta niiden maku on pehmeän makea eikä lainkaan polttava. Finca La Barcan Piquillo-paprikat on paahdettu alueelle perinteiseen tapaan puu-uunissa.
Italialaisen Mariangelo Prunotton ragu-pastakastike on korkealaatuisista luomukasviksista valmistettu pastakastike, joka on täysin vegaaninen. Se on täynnä tuoreiden italialaisten luomutomaattien makua höystettynä modenalaisella balsamicolla. Kastikkeen lisäksi tarvitset enää pastan!