Kieli

Sunnuntai ragu ja busiate pasta

4:lle hengelle

300g Morellin Busiate pastaa
1 rkl harmaata merisuolaa
500g palapaistia
2 rkl viinirypäleen siemenöljyä
1 tlk fleur de sel suolankukkaa
½ tlk provencen yrttisekoitusta
½ tlk pippuria
3 rkl Delin punaviinietikkaa
1 dl punaviiniä
1 porkkana
½ kesäkurpitsa
1 sipuli
6 valkosipulin kynttä
½ pll Prunotton luomutomaatti passataa
1 tl sokeria
2 dl vettä
1prk Delin sipulipestoa

Pilko porkkana, sipuli, kesäkurpitsa ja valkosipuli pieneksi.
Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi, jollei lihakauppiaasi ole sitä jo tehnyt.
Paista palapaisiin pinta pannulla viinirypäleen siemenöljyssä,
mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla.
Lisää punaviinietikka ja kiehauta kokoon hetki sitten lisää punaviini ja
kiehauta kokoon hetki. Siirrä kaikki uunivuokaan.
Älä pese pannua välissä vaan lisää vähän öljyä ja kuullota siinä sipuli.
Lisää kesäkurpitsa, valkosipuli, sokeri ja porkkanasiivut.
Kaada päälle tomaatti passata ja vesi ja anna porista hetki ennen kuin
kaadat kaiken uunivuokaan lihojen päälle. sekoita ja hauduta uunissa
1 tunti folion tai leivinpaperikannen alla ja toinen tunti ilman kantta. Sekoita välillä ja nauti sunnuntaista.
Keitä busiate pasta kypsäksi suolatussa vedessä ja tarjoile se Sunnuntairaguun ja sipulipeston kanssa

DeliDelin Laura on kokki ja intohimoinen reseptien kokeilija jo 20 vuotta.