Marinerad kyckling och bulgursallad

För 2 behöver du

Kyckling:
400 g kycklingstek eller bröstfilé
1 paket DeliDel fikonmarmelad
1 tsk salt
2 matskedar olivolja
1/2 tsk svartpeppar
Bulgursalat
4 isbergssalladsblad
2 konserverade citroner
1 granatäpple
Korianderlöv
2 dl burguria
2 msk cashewnötter
Grått salt i kokande vatten

Rör ner olivoljan och saltet i en ugnssäker form. Tillsätt kycklingarna, rör om och tillsätt peppar och fikonmarmelad. Rör om ordentligt och stek i 200 grader i ca 20-30 minuter tills kycklingen är genomstekt och har fått kaninfärgen av marinaden. Du kan vända på kycklingarna då och då under stekningen.
Kyl kycklingen.
Koka bulgur enligt anvisningarna och kyl.
Skär de konserverade citronerna i små bitar och samla upp granatäpplejuicen och kärnorna. Skär salladsbladen mindre.
Blanda i en skål citronkotlett, granatäpplejuice och kärnor, bulgursallad och korianderblad. Lägg upp bulgursalladen på tallrikarna och toppa med kycklingen, cashewnötterna och marinaden som blivit över från kycklingen i ugnen.
Garnera med granatäpplekärnor och korianderblad.

DeliDelin Laura har varit kock och en passionerad receptexperimentator i 20 år.
sv_SESV