BRÖDSALLAD och ANDANKOR

Sätt in ankbenen i ugnen för att steka och/eller grilla i folie eller till grillen. Förbered sedan salladen.
Sås
Blanda ihop
3 msk vit balsamico
1 msk Prunotto limeblommahonung
Ett par varv från en pepparkvarn med 3 pepparblandningar
1/4 tsk salt
Pressa 1 blodapelsinjuice och tillsätt till setet.
Krossa i en mortel (smör i alla fall, men en mortel är bekvämt)
10 myntablad
2 msk Virant olivolja och blanda med resten av såsen


Sallad för 2:
Frisee eller annan vacker salladsbotten.
Dela 10 druvor och tärna / skiva 1 mango, 1/4 del honungsmelon och 5 jordgubbar. Bred ut på en salladsbädd och garnera med dina favoritskott.
Häll såsen över salladen och 2 msk hackade sicilianska pistagenötter.
Serveras med ett stekt anklägg i ett glas av din favoritdrink.
Det spelar ingen roll om det snöar ute, den här salladen för solen till matbordet

DeliDelin Laura har varit kock och en passionerad receptexperimentator i 20 år.
sv_SESV