Fregula sarda pastasallad

För 4 personer

sås
5 matskedar mild olivolja t.ex. Alziar blue Prestige-olja
2 tsk kryddig balsamico
½ tesked socker
4 teskedar Delin lök pesto
2 tsk kapris i salt

blanda väl ättika, socker, olja och löktvätt. Sila kaprisen,
skär i små bitar och lägg i såsen.

sallad
200 g Morellin freregula sarda pasta
150-200 g torr korv, t.ex. Roininen vildsvin i kuber
100 g spenatblad skurna i skivor
100g mörka druvor delade
100g cantaloupemelon i små tärningar
10 cornichon pickles som skivor
½ silverlök i mycket tunna skivor
15-20 Delin soltorkad körsbärstomater
5 rädisor i mycket tunna skivor för dekoration

Koka 200 g freregula sardapasta i rikligt med saltat vatten.
Häll av och skölj omedelbart med kallt vatten och låt svalna.
Blanda den hackade spenaten, druvhalvorna i en skål,
melontärning, torrkorvtärning, lökskivor, pasta
och hälften av de små gurkskivorna, soltorkade tomater
och sås.
Lägg blandningen i ett serveringsfat och garnera med resterande pickles
med soltorkade tomater och rädisor. Precis innan servering
lägg på toppingssåsen över salladen och njut!

bilder och text Laura Valvanne DeliDeli Oy
rätter Nya och gamla Hakaniemi Kauppahalli

DeliDelin Laura har varit kock och en passionerad receptexperimentator i 20 år.
sv_SESV