Glutenfri citron-salvia-kycklinglinguine

För 2 personer

2 msk druvkärneolja
50 g smör
1 citron
10-15 salviablad
1/2 tsk fleur de sel salta blommor
400 g benfri kycklingstek
100g Morell glutenfri ekologisk majslinguine
salta pastan i kokande vatten
1 msk pumpafrön till dekoration.

Koka ekologisk majslinguine i rikligt med saltat vatten.

Rosta en liten färg av pumpafrön i en torr panna.
Skär salviabladen i strimlor och riv citronskalet.
Skär kycklingarna i mindre munsbitar.
Lägg druvkärneoljan i en stekpanna och stek kycklingbitarna.
Tillsätt citronskal, salvia, salt och smör och stek en stund så att kycklingen får vacker färg och smaken av citron och salvia fastnar på kycklingen och vätskan. Var noga med att inte bränna salvia.

Blanda till sist den mogna linguinen och dispensera.
Garnera med rostade pumpafrön efter din smak.

DeliDelin Laura har varit kock och en passionerad receptexperimentator i 20 år.
sv_SESV