För 2-4 personer
sås
250 g grekisk yoghurt
1 hel vitlök eller många små klyftor
1 konserverad citron
nypa saltstenarna efter smak om det behövs
pressa ut vitlöken i en skål, skär den konserverade citronen så lite du kan,
plocka upp fröna och lägg i en skål med yoghurt. Rör om väl och låt krydda. Tillsätt salt efter behov.
svamp
100 g Portobellosvamp
smör till stekning
salta blommor
Rengör och skär portobellon i mindre än cm tjocka skivor och stek dem i smör.
sallad
1 fetaost
torkad oregano ovanpå fetaost.
–
körsbärstomater. Nu kan du få underbara färger från butikerna, men du kan välja.
½ gurka skuren i bitar i din egen stil
½ rödlök skuren i fina skivor
mycket persilja som dekorativ krydda
–
1 prk Belle Iloise sardiner i olivolja
Apero olivolja kex
Chateau Virant AOP olivolja till en sås.
Ordna allt, till exempel, som visas på bilden.
Gräv en grop i mitten av tsatsiken.
Precis innan servering, tillsätt god olivolja i gropen, toppa med fetaost och sallad.