Höstens rökig lammfärssoppa

För 4 behöver du

Stor kastrull
500 g lammfärs
3 stora morötter
1 zucchini
1 schalottenlök
4 vitlöksklyftor
3 tsk DeliDelin Modena balsamico
1/2 flaska Prunotto tomat passion
3 tsk La Chinata söt paprika
5 tsk salta blommor
1 tsk Delin En blandning av örter från Provence
1 DL Trä linser
På:
2 msk vitlökscreme
3 matskedar mild Alziar olivolja
Bladpersilja blad

Skala och hacka löken i små bitar. Häll olja i en stor kastrull och mjuka upp löken.
Tillsätt örtblandningen. Rosta inte för varmt, låt det smaksättas i fred.
Tillsätt lammfärsen och stek. Tillsätt sedan salt och balsamico och låt koka upp.
Hacka zucchinin och morötterna i små tärningar och finhacka vitlöken.
Tillsätt zucchini, vitlök och paprika i pannan och fräs pumpan en stund innan du tillsätter morötter och passata.
Tillsätt slutligen 1dl linser och 2l vatten och låt Pori koka i minst en timme.
Kontrollera saltet efter smak.
Rör ner vitlökscremen och oljesåsen över soppan och garnera med bladpersilja.

DeliDelin Laura har varit kock och en passionerad receptexperimentator i 20 år.
sv_SESV