Lax a la moutarde

C5A0800

För 4 personer
1 laxfilé
1 msk gräddfil
3 tsk Delin Dijon eller honung Dijon- senap
1 tsk citronsaft
ca 1/2 tsk citronskal
10 g smör
salta blommor

Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt på antingen bakplåtspapper eller i en ugnssäker form
blanda ihop övriga ingredienser och fördela pastan jämnt över laxfilén.
Lägg några buntar smör på 2-3 punkter lax.
Grädda laxen i 190 grader, beroende på tjockleken på laxen, i ca 20-30 minuter. Lax är godast när den knappt är tillagad. För mogen lax är torr.
Avnjut till exempel med kokt potatis och morötter.
Du kan hänga salta blommor, svartpeppar eller färsk dill ovanpå.

DeliDelin Laura har varit kock och en passionerad receptexperimentator i 20 år.
sv_SESV