Rökt lax med dillpesto linsbädd

För 2 behöver du

2 dl trälinser
Grått salt i kokande vatten
En passande bit Lionel varmrökt lax
1 stor morot
påse bladspenat (60-80g)
3 tsk DeliDel dillpesto
1 avokado
10 körsbärstomater
1 msk DeliDel rödvinsvinäger
1 matsked Virantin olivolja
1 msk hackad gräslök

Koka linserna enligt anvisningarna i rikligt med saltat vatten i ca 25 minuter. Skala eller tvätta morötterna och skär dem i bitar så kallad med osthyvel. När linserna är kokta, tillsätt morötterna och spenaten i kokande vatten i ca 2 minuter. Häll av och kyl.
Skär körsbärstomaterna i små bitar. Lägg dem i en skål och häll över rödvinsvinäger och olja samt hackad gräslök. Rör om och krydda en stund.
Blanda 3 tsk dillpesto i en linsblandning och lägg upp blandningen på tallrikar. Lägg i laxen och avokadoskivorna och garnera med till exempel tomatsallad och färsk dill. Bra Rieslingglas och ljus att bränna. Nu är det höst!

DeliDelin Laura har varit kock och en passionerad receptexperimentator i 20 år.
sv_SESV