7 1 1

1974: Robert och Noële Cheylan tar över gården Chateau Virant, där vin hade odlats och en vinkällare hade legat sedan 1632. I deras ägo förändras och utvecklas gården mycket. Siktar på en appellation av hög kvalitet i Aix en Provence.

1987: Efter 13 år av investeringar, jordbearbetning och konstruktion blir Chateau Virant verkligen Chateau Vira med den första riktiga vinproduktionen. 

1996: Robert Cheylan bestämmer sig för att producera olivolja och bygger sin egen olivkvarn. Christine, den enda dottern i familjen, börjar driva en kvarn och oljeproduktion och snart är namnet Chateau Virant känt som en producent av olivolja för sin kvalitet och otroligt goda smak. Huset är också för närvarande det mest prisbelönta olivoljehuset i Frankrike.

DeliDelin Laura och Gregory besökte gården första gången 2001 på väg till Provence. Smaken av olivoljan förblev så stark i Lauras sinne att hon bestämde sig för att ta med produkten i sortimentet omedelbart. Oil fick uppmärksamhet och konstant kundbas och har funnits i standardsortimentet sedan dess. Varje år kommer en ny skörd av olja i december, då alla är spända på om smaken och aromerna bevaras. Det har inte varit några besvikelser än, oljan är av högsta kvalitet och det bästa av allt Christine Cheylan och hennes familj har blivit goda vänner för Laura och Gregory.

Tips till resenärer till Provence: Chateau Virant är öppet året runt.

DeliDeli har importerat Chateau Virant-oljor sedan 2001.

Urvalen inkluderar ensortsoljor från Salonenque och Aglandau, samt husets bästa blandning av AOP- och Picholine-oliver.

Husgelén är också en fantastisk smakupplevelse.

9223372036854775807 produkter

Filter
Gjort
  • chateau virant 500ml aop
    23,50

    Une huile entièrement Provençale!
    Provence AOP olivolja från Chateau Virant, en fransk vin- och olivproducent, har tilldelats en guldmedalj i Concours Général Agricole 2020 -tävlingen. Denna medelstark extra jungfruolja är gjord av en blandning av fem sorter och pressas omedelbart efter insamling i gårdens egen press- och tappningsanläggning.
    Oljan kan användas för att smaka gröna dofter som gräs, grön tomat och mandel. Denna mångfacetterade, balanserade och fylliga olja har en lång munkänsla och den ljusa pepprigheten gör oljan medium till stark. Den är idealisk för användning som sådan till sallader, fisk och kött samt till matlagning.

  • olivolja aglandau
    23,50

    En karaktär för slaktkroppen!
    Aglandau olivolja från franska vin- och olivproducenten Chateau Virant har tilldelats en guldmedalj i Concours Général Agricole 2020 -tävlingen. Denna starka och till och med peppriga extra jungfruolja tillverkas uteslutande av oliver av aglandau -sorten, som växer på producentens egna fruktträdgårdar. Efter skörd kallpressas oliverna omedelbart vid gårdens egen kvarn. På detta sätt bevaras oljorna i oljan bäst och det höga antioxidantinnehållet och syrahalten kan hållas så låga som möjligt. Helheten är balanserad, flerdimensionell, harmonisk och långvarig. De rika dofterna i oljan inkluderar färskt gräs, tomatblad, rönnbär och basilika. Tack vare sin styrka är Aglandau olivolja lämplig för ännu starkare livsmedel, som ratatouille och andra tomatbaserade grytor och såser, kött, med ansjovis och aioli.

  • olivolja salonenque
    23,50

    Behöver inte göra det, Complexe och kvalitet!
    Olivoljorna till Chateau Virant, en fransk vin- och olivproducent, är de mest prisbelönta olivoljorna i landet. Denna extra jungfruolja tillverkad av Salonenque oliver ensam är mild och lätt men balanserad i doften. Oliverna samlas in från producentens egna fruktträdgårdar och kallpressas omedelbart efter insamlingen, vilket bevarar aromer och antioxidanter i oljan och säkerställer ett lågt syrainnehåll. Dofter av kronärtskocka, valnöt och grönt äpple finns i oljan. På grund av sin låga vikt är oljan också särskilt lämplig för lättare livsmedel, till exempel olika risottor, pasta, gratänger, fisk, kokta grönsaker och sallader.

  • vingelé min
    9,50

    Vingeléen från Chateau Virant, en fransk vin- och olivproducent, är gjord på ett traditionellt provensalskt dessertvin. Prova denna mycket franska gelé med till exempel gåslever, ljust kött, vilt eller ost. Eller i en mängd olika desserter och bakverk!

  • picholines min
    6,90

    Picholines-oliver från Chateau Virant, en fransk vin- och olivproducent, är populära, hela gröna oliver vars friskhet charmar sina experimenterande. Dess fasta sammansättning smälter i munnen!

  • chateau virant aop Provence medelstark extra jungfruolja 3l 2
    78,00

    Une huile entièrement Provençale!
    Provence AOP olivolja från Chateau Virant, en fransk vin- och olivproducent, har tilldelats en guldmedalj i Concours Général Agricole 2020 -tävlingen. Denna medelstark extra jungfruolja är gjord av en blandning av fem sorter och pressas omedelbart efter insamling i gårdens egen press- och tappningsanläggning.
    Oljan kan användas för att smaka gröna dofter som gräs, grön tomat och mandel. Denna mångfacetterade, balanserade och fylliga olja har en lång munkänsla och den ljusa pepprigheten gör oljan medium till stark. Den är idealisk för användning som sådan till sallader, fisk och kött samt till matlagning.

  • 35,00

    ei saatavilla

    Une huile entièrement Provençale!
    Provence AOP olivolja från Chateau Virant, en fransk vin- och olivproducent, har tilldelats en guldmedalj i Concours Général Agricole 2020 -tävlingen. Denna medelstark extra jungfruolja är gjord av en blandning av fem sorter och pressas omedelbart efter insamling i gårdens egen press- och tappningsanläggning.
    Oljan kan användas för att smaka gröna dofter som gräs, grön tomat och mandel. Denna mångfacetterade, balanserade och fylliga olja har en lång munkänsla och den ljusa pepprigheten gör oljan medium till stark. Den är idealisk för användning som sådan till sallader, fisk och kött samt till matlagning.