På tre generationer har oljeväxten Cauvin genomgått en verklig metamorfos.

1951: Allt börjar i Nîmes, där Gilbert Cauvin tar över Sauveur Chauvet, ett professionellt kooperativ som började tillverka oliver 1930 med erkända kvalitetsoljor innan de praktiserade. .

1956: Vintervinter äventyrar skörden och markerar slutet på bruket. Gilbert Cauvin, assisterande grundare, säkerställer produktion från hundratals andra lokala fabriker. Detta är ankomsten av den första elitprovaren! Nyfiken och innovativ reser han runt i regionen på jakt efter de ädlaste produkterna.

1970: Oljeraffinaderiet vänder sig till utveckling och handel med andra oljor, som det säljer till en professionell kundkrets (livsmedelsindustri, kosmetika ...).

1985: Den nuvarande biträdande direktören, Gérard Cauvin, tar över styret i företaget. Han började smaka från barndomen fram till ritualen, och han letar efter Medelhavet på jakt efter kvalitetsprodukter med atypisk smak.

2004: Nuvarande direktören Serge Filhol köper företaget och öppnar oljefabriken Cauvin för allmänheten, och erbjuder allt mer välsmakande och atypiska produkter i stormarknader. Gard Oil Plant utvecklar nya gourmetoljor varje år tack vare elitprovarnas förmågor.

2017: Cauvin lokaliserar en ny produktionsanläggning i Gard för att bevara och utveckla en elitprovningskultur. Förändringen syftar också till att tillfredsställa konsumenter och professionella kunder (livsmedelsindustri, kosmetika, privat märkning etc.) genom effektivare och ansvarsfulla processer, i ett synsätt som syftar till IFS-certifiering (garanti för produktsäkerhet och kvalitet) livsmedel.

Oljefabriken erbjuder för närvarande ett 40-tal produkter med olika smaker. Dess ekologiska produktsortiment har nya smaker, medan premiumolivoljan "Sélection" har belönats med Gault et Millau-märket för sina organoleptiska egenskaper.

9223372036854775807 produkter

Filter
Gjort
  • viinirypaleensiemenoljy min
    7,90

    Druvfröolja tål mycket höga temperaturer, så det är den bästa oljan för stekning. Druvkärnoljan från Huilerie Cauvin i Frankrike är rik på bra fettsyror och är därför en naturlig del av en hälsosam kost.

  • 25,90

    Huilerie Cauvins Délicate ekologiska olivolja är perfekt för medelhavsköket med massor av smaker. Det smakar bra på rostat bröd, vinägretter och sallader. Den passar även bra för stekning och fritering.

  • extra virgin olivolja 2 min
    49,00

    Den kallpressade extra jungfruoljan från franska Huilerie Cauvin är en bra köksolja som passar för all slags matlagning och efterbehandling.

  • sesamolja 250ml
    6,90

    Sesamolja från franska Huilerie Cauvin är gjord av rostade, ekologiskt odlade sesamfrön genom kallpressning. Att rosta fröna förstärker den nötaktiga aromen av fröna. Sesamfröolja är en utmärkt krydda för alla sallader. Dessutom är den perfekt för att smaksätta asiatiska rätter.

  • valnötsolja 250ml
    6,90

    Huilerie Cauvin valnötsolja utvinns från de aromatiska valnötterna som finns inuti valnötsskalet. Oljan är gyllengul eller till och med lätt grönaktig och har en igenkännbar valnötsarom. Valnötsolja används bäst kall i sallader, till exempel för att bevara alla dess hälsosamma omega-3 och -6 fettsyror.