-
Stjärnanis är en vacker krydda som sådan att tillsättas i drycker eller matkryddor. Det ser även dekorativt ut i olika konserver och till exempel vid julbordet. Maison Espigs stjärnanis har en behaglig lakritssmak och ger en exotisk touch till en mängd olika rätter. Testa till exempel ugnskyckling!
-
Röd curry är en smakrik och milt eldig kryddblandning till kött, fisk och vegetariska rätter. Maison Espigs egen röda curryblandning är tillverkad och förpackad i Provence, Frankrike, med ett traditionellt recept. Här hittar du en ny favorit till ditt hemkök som du enkelt kan krydda både vardags- och festmat med!
-
Mald ekologisk gurkmeja från franska Maison Espig odlas i de tropiska regionerna i Burma. Det finns också lite beska i dess lätt peppriga och myskiga arom. Gurkmeja är lämplig för att smaksätta en mängd olika rätter, från orientaliska rätter till fiskrätter. Gurkmeja ger också en vacker färg till både mat och dryck. Testa till exempel den trendiga gurkmejaflatan!
-
Känner du redan till grön curry? Om du aldrig har provat det, nu är det värt att göra det senast! Grön currymix har blivit allt mer populär bland kockar runt om i världen, inte konstigt. Dess milda och kryddiga konsistens bränner inte, och smakerna tar dig direkt till Thailands tropiska landskap i ditt sinne.
-
Alla har sitt eget favoritsätt att använda kanel på, och det är en av de grundläggande kryddorna i varje hem. Maison Espigs malagasiska malda ekologiska kanelkryddor gröt, bullar, kassler och även kaffedrycker. Madagaskarkanel är känd för sina egenskaper som liknar ceylonkanel. Den smakar mjukare och mer aromatisk och innehåller inte lika mycket kumarin som kanel från kanel.
-
Saffran är en viktig ingrediens i många rätter på grund av både dess smak och dess färggivande egenskaper. Vad sägs om paella, bouillabaissesoppa eller till och med en luciabulle utan saffran! Maison Espigs hela ekologiska saffran är certifierat som hundraprocentigt saffran under provensalsk sol.
-
Himalayarosaltet, populärt bland gourmeter, är en mångsidig partner i matlagning och ett vackert bordssalt när det gäller färg. Himalayarosaltet från Maison Espig, utvunnet i Himalayabergen i Pakistan, är ett högkvalitativt val för alla älskare av god mat. Med en användarvänlig saltkvarn, mal din mat i precis rätt mängd salt för att avsluta din servering.