La Trinitaine

25 1

LA TRINITAINE - KEX OCH TÅRTOR

Det hände 1955 i ett litet bageri i byn Trinité-sur-Mer, när Lucien Petit av misstag kom på ett recept på ett litet bakverk; smör rullat för hand på rulle = la cigarett.
Detta kex blev så populärt att Biscuiterie La Trinitaine grundades och historien om huset kan börja. Idag bakar bageriet 11 000 ton kex om året och har 46 egna butiker i Frankrike. Företaget drivs sedan 2010 av Lucien Petits barnbarn Yann Petit, Ann och Gaelle Petit.

Lucien Petit i 1953 bageri la cigarette
Kex och kakor görs med äkta ingredienser; ägg, mjöl, socker och smör. Numera är det svårt att hitta kex på kexhyllan utan kex som innehåller vegetabiliska fetter som palmolja. La Trinitainen-kex smakar som smör och barndom.

DeliDels utbud inkluderar Palett- och Galette-kakor, Madeleine-kakor, Quatre Quart-frukosttårta, kexlådor och naturligtvis La Cigarette.

6 produkter

Filter
Gjort
  • Lavendelhonung 150g
    6,90

    Très parfumé, Délicat et savoureux!
    Autentisk provensalsk lavendelhonung är en mycket aromatisk och uppskattad honung. Lavendelhonung får sin blommiga och delikata smak och arom från bin som pollinerar lavendelblommor. Prova olika desserter eller till och med glasera revbensspjäll!

  • frukosttårta
    6,90

    Brittany Quatre Quart frukostkaka är kronan på läckerheten på en semesterfrukost. En mjuk kaka bakad i äkta smör är perfekt för att doppa en varm dryck och som sådan att avnjutas med till exempel sylt, honung eller ”mjölksylt” eller confiture de lait.

  • madeleine tårta 200g
    2,50

    Madeleinekakor är små skaldjursformade bakverk som är populära i Frankrike. Traditionella Madeleine-kakor finns tillgängliga för både barn och vuxna, med ett mellanmål på eftermiddagen eller fika. Madeleiner är särskilt lämpliga för att doppa i kaffe, te, kakao och till och med ett glas mjölk.

  • cigaretter 150g
    3,75

    Cigarettkex får sitt namn från sin cigarrliknande form. Den tunna och knapriga delikatessen är särskilt god att äta till ett glas champagne, i en glassportion eller till och med till en rykande kopp kaffe eller kakao. Receptet på dessa kex, traditionellt bakade av rena ingredienser, har gått i arv från en generation till nästa.