Terre Francescane

I ett par tusen år har den silvergrå silhuetten av olivträd färgat landskapet i Medelhavet och Umbrien.
Enligt det gamla kvarnstensristningsnätverket går rötterna till familjeföretaget Gradass tillbaka till 1639. Familjeföretaget fortsätter och Carlo Gradassis far är ansvarig för företaget och t.ex. son Andrea som försäljningsdirektör.
Företaget finns i antika Spoleto, Umbrien. Om man tittar på kartan verkar det vara mitt i Italiens centrum.
Olivolja pressas från 100% italienska oliver. Den mest aromatiska och intensiva Moraiolo-sorten odlas i Umbrien. Andra sorter inkluderar t.ex. Leccino och Frantoio.

3 produkter

Filter
Gjort
  • olivolja Italiano 250ml
    5,70

    Som namnet antyder är L'Italiano olivolja 100 % italiensk. Den kombinerar noggrant utvalda italienska oliver av olika sorter för att producera fruktig och lätt kryddig extra virgin olivolja genom kallpressning. Den mångsidiga L'Italiano är det perfekta paret av smaker, speciellt för röd sallad, ångad vit fisk och grönsaker.

  • olivolja litaliano 10l
    15,50

    Som namnet antyder är L'Italiano olivolja 100 % italiensk. Den kombinerar noggrant utvalda italienska oliver av olika sorter för att producera fruktig och lätt kryddig extra virgin olivolja genom kallpressning. Den mångsidiga L'Italiano är det perfekta paret av smaker, speciellt för röd sallad, ångad vit fisk och grönsaker.

  • bio 250ml
    6,45

    Terre Francescanes ekologiska olivolja BIO är 100 % italiensk och 100 % ekologisk. Oljan är en blandning av olika sorter, med de bästa ekologiska oliverna i Italien utvalda. Olivoljan har en stark fruktig arom, kompletterad med en ört- och kronärtskocksliknande arom. Testa till exempel carpaccio, tomat-mozzarellasallad eller grönsakssoppa!