Honung
DeliDels honungsutbud gör att honungshyllorna på ännu större marknader bleknar i kvalitet. Här hittar du flera olika enblommiga honungar från Frankrike, Spanien och Italien. Honung är en högkvalitativ och miljövänlig produktion. Deras aromer, nyanser och sammansättning kan variera mycket beroende på vilken blomma bina har pollinerat.
-
Acaciahonung från Mariangela Prunotto i Italien är en högkvalitativ och subtilt aromatisk honung. Det är en enkelblommig honung som produceras av bin som har pollinerat akaciaträden i deras närhet. Tack vare sin milda smak är akaciahonung lämplig för att söta ett brett utbud av desserter och drycker, eftersom dess arom inte maskerar aromerna av maten eller drycken som ska sötas.
-
Marques de Valduezas apelsinblommahonung är en vacker ljusgul färg med nyanser av olika gula nyanser. Dess söta smak har blom- och citrustoner. Honung har en intensiv och kvardröjande smak. Honungen är mjukt böjlig och kristalliserar långsamt för att bilda fina kristaller. Apelsinblomshonung är perfekt för att smaksätta rätter gjorda av fågelvilt och som sådan till ostar, te, glass och rostat bröd med extra virgin olivolja.
-
På sommaren erbjuder blomman, som blommar i full blom, aromatisk nektar till närliggande bin, vilket ger denna speciella och intensiva honung. Doften av honung gör den till det perfekta paret för te och örtdrycker. Det är också bra för att fördjupa smaken i recept som kräver honung och färsk mynta. Prova med starka, långlagrade ostar och fårkött!
-
Marques de Valduezas ljunghonung är, som namnet antyder, en typ av honung som produceras av bin som ätit ljungblommor. Dess gula färg kommer i mörkröda nyanser. Dess söta smak är intensivt kvardröjande och har bittra och salta aromer. Sammansättningen av ljunghonung är smidig och kristalliserar varierande. Ljungblommahonung är perfekt för att smaksätta yoghurt, med te, mjukost, mjukt kött, olika frukter och rostat bröd med extra jungfruolja.
-
Färgen på Marques de Valduezas järnekhonung varierar från ljusgul till en mörk orange-gul, till och med brunaktig nyans. Dess intensiva och kvardröjande söta smak ackompanjeras av blommiga, maltiga och rostade nyanser i kombination med salta nyanser. Dess sammansättning är mycket seg flytande, och honungen kristalliserar mycket långsamt, om alls. Järn ekhonung är det perfekta paret för kött, torkade nötter, långlagrade ostar, kryddiga stekar och rostat bröd med extra virgin olivolja.