Byggnad

22 produkter

Filter
Gjort
  • Citron Limone Pepe pastificio Morelli

    5,75

    Linguinepasta smaksatt med citron och peppar på Morells pastafabrik i Toscana är en fräsch, aromatisk pasta. Den rena citronsmaken kommer från färska, autentiska citroner. Prova citron & pepparpasta som enklast med olivolja, eller tillsätt riven parmesan eller pecorini och en liten smula färsk svartpeppar. Tillagningstid 6-7 minuter.

  • svart spagetti 500g min

    endast i Hagnäs sal

    7,87

    Den svarta spaghettin från Morells pastafabrik, Spaghetti al Nero di Seppia, får sin vackra intensiva färg och sin marina arom från bläckfiskbläck. Enligt ett traditionellt sicilianskt recept serveras pasta med skaldjur. Tillagningstid 8 minuter.

  • fjärilspasta 500g

    7,50

    Papillons fjärilspasta är en färgglad pastablandning gjord av durummjöl. "Fjärilar" i olika färger får sina nyanser från spenat, rödbetor, gurkmeja, peperoncino chili och bläckfiskbläck. Morells traditionella pastafabrik i Toscana gör sin pasta av durumvetemjöl, som använder hälsosamma vetegroddar. Tillagningstid 8 minuter.

  • Gigli pastificio Morelli

    5,80

    Gigli är en typisk toskansk pasta gjord av toskanskt durumvete på traditionellt hantverksmässigt sätt. Gigli-pastan görs med den så kallade "Bronze-drawn" metoden, där pastan pressas till sin form snabbare än normalt. I metoden har pastan en speciell, något grövre struktur än vanligt och torkas vid låg temperatur. På grund av strävheten absorberar pastan dock mer av såsens smaker. Tillagningstiden för Gigli-pastan är bara 4 minuter, och den är särskilt lämplig för snabbväxande grönsaks- eller köttbaserade portioner.

  • busiate pastificio Morelli

    6,20

    Busiate pasta är en tunn, lång remsa av pasta som rullas till en spiralform med en speciell maskin. Busiate är, precis som handgjord pasta, mycket porös, vilket gör att såsernas smaker absorberas särskilt väl. Busiate-pasta är också lätt att förkoka, eftersom den inte överkokar och inte fastnar vid varandra även när den lämnas i en kastrull. Busiate-pasta är särskilt bra att servera till pesto eller skaldjur.

  • Anelli pasta 500g min

    5,75

    Anelli pasta är, som namnet antyder, en ringformad pasta från Sicilien. Anelli pasta är gjord av italienskt durumvete med traditionella hantverksmetoder. Anelli-pastan görs med den så kallade "Bronze-drawn" metoden, där pastan pressas till sin form snabbare än normalt. I metoden har pastan en speciell, något grövre struktur än vanligt och torkas vid låg temperatur. På grund av strävheten absorberar pastan dock mer av såsens smaker. Tack vare sin form är Anelli-pastan perfekt för såväl ugnspasta som soppor och buljonger.