Byggnad
För älskare av pasta är DeliDels utbud av torra pastor en riktig skattkammare! Här hittar du en mängd olika typer av pasta, från kända former i Finland till mer ovanliga typer av pasta. Vi erbjuder även en mängd läckra kryddade pastasorter, som tomatpuré och tryffelpasta. Pastan i vårt urval kommer från Morellians pastahus i Toscana, som förlitar sig på traditionell pastaproduktion. Morellpastor är också kända för sitt mjöl, som är gjort av konserverade vetegroddar. Groddens bäst bevarade veteväxtproteiner och vitaminer, och dess konservering skapar också en unik smak i pastan.
-
6,90
Trofie-pastan kommer ursprungligen från Ligurien i norra Italien. Dess korta och vridna form gör den till den perfekta pastan för en mängd olika rejäla såser. Trofépastan på Morells pastafabrik är gjord av högkvalitativt durumvetemjöl med vetegroddar. Detta bevarar fler vitaminer och aromer i pastan. Tillagningstid 15-16 minuter
-
5,75
Linguinepasta smaksatt med citron och peppar på Morells pastafabrik i Toscana är en fräsch, aromatisk pasta. Den rena citronsmaken kommer från färska, autentiska citroner. Prova citron & pepparpasta som enklast med olivolja, eller tillsätt riven parmesan eller pecorini och en liten smula färsk svartpeppar. Tillagningstid 6-7 minuter.
-
6,20
Fregula Sarda Tostata är en sardinsk specialitet som ibland kallas sardisk couscous. Den lilla pärlformade pastan rostas till sist från ugnen, vilket gör att färgen blir vackert rostad. Fregegas unika tillverkningsmetod ger pastan även en lätt hasselnötsarom. Traditionellt serveras freregulapasta med en tomatbasilikabaserad musselsås. Tillagningstid 12 minuter.
-
6,20
Fullkornsfusillien från Morells pastafabrik är en hälsosam och läcker pasta som passar särskilt bra till en mängd olika smakande såser. Fullkornsfusilli absorberar såsen bra, vilket gör pastan ännu mer välsmakande. Den passar bra till rätter där man vill att pastan ska behålla sin form. Testa till exempel olika ugnspasta! Tillagningstid 8 minuter.
-
6,20
En av de mest populära typerna av pasta är multipurpose penne, som är särskilt lämplig att använda med såser som inte fastnar på pastan. Morells artesan-penne pasta är gjord av toskanskt durumvete och görs med den så kallade "Bronze-drawn" metoden, där pastan pressas till sin form snabbare än normalt. I metoden har pastan en speciell, något grövre struktur än vanligt och torkas vid låg temperatur.
-
7,20
Morellian fullkorns spaghetti spaghetti från Toscana är gjord av en gammal italiensk originalform av vete, fibrös dinkel. Dinken som används i spaghettin är 100 % italiensk ekologisk plåt. Spaghetti görs med den traditionella hantverksmetoden. Helkorns spaghetti spaghetti kommer till sin rätt med ett mycket enkelt tillbehör kryddat med tomat eller olja. Prova även kött- eller fiskbaserade såser utan tomater!
-
5,80
Gigli är en typisk toskansk pasta gjord av toskanskt durumvete på traditionellt hantverksmässigt sätt. Gigli-pastan görs med den så kallade "Bronze-drawn" metoden, där pastan pressas till sin form snabbare än normalt. I metoden har pastan en speciell, något grövre struktur än vanligt och torkas vid låg temperatur. På grund av strävheten absorberar pastan dock mer av såsens smaker. Tillagningstiden för Gigli-pastan är bara 4 minuter, och den är särskilt lämplig för snabbväxande grönsaks- eller köttbaserade portioner.