För älskare av pasta är DeliDels utbud av torra pastor en riktig skattkammare! Här hittar du en mängd olika typer av pasta, från kända former i Finland till mer ovanliga typer av pasta. Vi erbjuder även en mängd läckra kryddade pastasorter, som tomatpuré och tryffelpasta. Pastan i vårt urval kommer från Morellians pastahus i Toscana, som förlitar sig på traditionell pastaproduktion. Morellpastor är också kända för sitt mjöl, som är gjort av konserverade vetegroddar. Groddens bäst bevarade veteväxtproteiner och vitaminer, och dess konservering skapar också en unik smak i pastan.
Byggnad
9223372036854775807 produkter
-
6,90
Trofie-pastan kommer ursprungligen från Ligurien i norra Italien. Dess korta och vridna form gör den till den perfekta pastan för en mängd olika rejäla såser. Trofépastan på Morells pastafabrik är gjord av högkvalitativt durumvetemjöl med vetegroddar. Detta bevarar fler vitaminer och aromer i pastan. Tillagningstid 15-16 minuter
-
6,20
Fullkornsfusillien från Morells pastafabrik är en hälsosam och läcker pasta som passar särskilt bra till en mängd olika smakande såser. Fullkornsfusilli absorberar såsen bra, vilket gör pastan ännu mer välsmakande. Den passar bra till rätter där man vill att pastan ska behålla sin form. Testa till exempel olika ugnspasta! Tillagningstid 8 minuter.
-
7,20
Morellian fullkorns spaghetti spaghetti från Toscana är gjord av en gammal italiensk originalform av vete, fibrös dinkel. Dinken som används i spaghettin är 100 % italiensk ekologisk plåt. Spaghetti görs med den traditionella hantverksmetoden. Helkorns spaghetti spaghetti kommer till sin rätt med ett mycket enkelt tillbehör kryddat med tomat eller olja. Prova även kött- eller fiskbaserade såser utan tomater!
-
5,80
Gigli är en typisk toskansk pasta gjord av toskanskt durumvete på traditionellt hantverksmässigt sätt. Gigli-pastan görs med den så kallade "Bronze-drawn" metoden, där pastan pressas till sin form snabbare än normalt. I metoden har pastan en speciell, något grövre struktur än vanligt och torkas vid låg temperatur. På grund av strävheten absorberar pastan dock mer av såsens smaker. Tillagningstiden för Gigli-pastan är bara 4 minuter, och den är särskilt lämplig för snabbväxande grönsaks- eller köttbaserade portioner.
-
6,20
Busiate pasta är en tunn, lång remsa av pasta som rullas till en spiralform med en speciell maskin. Busiate är, precis som handgjord pasta, mycket porös, vilket gör att såsernas smaker absorberas särskilt väl. Busiate-pasta är också lätt att förkoka, eftersom den inte överkokar och inte fastnar vid varandra även när den lämnas i en kastrull. Busiate-pasta är särskilt bra att servera till pesto eller skaldjur.
-
5,75
Anelli pasta är, som namnet antyder, en ringformad pasta från Sicilien. Anelli pasta är gjord av italienskt durumvete med traditionella hantverksmetoder. Anelli-pastan görs med den så kallade "Bronze-drawn" metoden, där pastan pressas till sin form snabbare än normalt. I metoden har pastan en speciell, något grövre struktur än vanligt och torkas vid låg temperatur. På grund av strävheten absorberar pastan dock mer av såsens smaker. Tack vare sin form är Anelli-pastan perfekt för såväl ugnspasta som soppor och buljonger.
-
5,75
Linguinepasta smaksatt med citron och peppar på Morells pastafabrik i Toscana är en fräsch, aromatisk pasta. Den rena citronsmaken kommer från färska, autentiska citroner. Prova citron & pepparpasta som enklast med olivolja, eller tillsätt riven parmesan eller pecorini och en liten smula färsk svartpeppar. Tillagningstid 6-7 minuter.