Byggnad
-
6,50
Ziti är en typisk typ av pasta från Neapelområdet. Den är gjord av italienskt durumvete med traditionella hantverksmetoder. Ziti-pastan görs med den så kallade "Bronze-drawn" metoden, där pastan pressas till sin form snabbare än normalt. I metoden har pastan en speciell, något grövre struktur än vanligt och torkas vid låg temperatur. På grund av strävheten absorberar pastan dock mer av såsens smaker. Ziti-pasta är särskilt lämplig för feta ugnspasta. Den kan också serveras med en rik sås tillagad som den är. Tuberna med Ziti-pasta skärs vanligtvis i mindre bitar före tillagning.
-
7,50
Papillons fjärilspasta är en färgglad pastablandning gjord av durummjöl. "Fjärilar" i olika färger får sina nyanser från spenat, rödbetor, gurkmeja, peperoncino chili och bläckfiskbläck. Morells traditionella pastafabrik i Toscana gör sin pasta av durumvetemjöl, som använder hälsosamma vetegroddar. Tillagningstid 8 minuter.
-
6,20
Busiate pasta är en tunn, lång remsa av pasta som rullas till en spiralform med en speciell maskin. Busiate är, precis som handgjord pasta, mycket porös, vilket gör att såsernas smaker absorberas särskilt väl. Busiate-pasta är också lätt att förkoka, eftersom den inte överkokar och inte fastnar vid varandra även när den lämnas i en kastrull. Busiate-pasta är särskilt bra att servera till pesto eller skaldjur.
-
5,75
Anelli pasta är, som namnet antyder, en ringformad pasta från Sicilien. Anelli pasta är gjord av italienskt durumvete med traditionella hantverksmetoder. Anelli-pastan görs med den så kallade "Bronze-drawn" metoden, där pastan pressas till sin form snabbare än normalt. I metoden har pastan en speciell, något grövre struktur än vanligt och torkas vid låg temperatur. På grund av strävheten absorberar pastan dock mer av såsens smaker. Tack vare sin form är Anelli-pastan perfekt för såväl ugnspasta som soppor och buljonger.