Söndagshorn och busiatepasta

För 4 personer

300 g Morellin Busiate pasta
1 matsked grått havssalt
500g bitar
2 msk druvkärneolja
1 tsk fleur de sel salta blommor
½ tlk Provence örtblandning
½ tsk peppar
3 matskedar Delin rödvinsvinäger
1 dl rött vin
1 morot
½ zucchini
1 lök
6 vitlöksklyftor
½ pll Prunonton ekologisk tomatpassata
1 tsk socker
2 dl vatten
1prk Delin lök pesto

Hacka morot, lök, zucchini och vitlök i små bitar.
Skär köttet i små tärningar, om inte din slaktare redan har gjort det.
Stek ytan i en panna med druvkärneolja,
krydda med örter, salt och peppar.
Tillsätt rödvinsvinäger och låt koka upp för en stund sedan tillsätt rött vin och
koka upp en stund. Överför allt till pannan.
Tvätta inte pannan emellan utan tillsätt lite olja och fräs löken i den.
Tillsätt zucchini, vitlök, socker och morotsskivor.
Häll över tomatpassatan och vattnet och låt puttra en stund innan
du häller allt i en ugnsform över köttet. rör om och låt sjuda i ugnen
1 timme under folie- eller bakplåtspapperslock och ytterligare en timme utan lock. Rör om emellan och njut av söndagen.
Koka busiat-pastan kokad i saltat vatten och servera den med söndagsragout och lökpesto

DeliDelin Laura har varit kock och en passionerad receptexperimentator i 20 år.
sv_SESV