Voimakkuus: 6/12
Aromit: hasselpähkinä ja paahdettu manteli
Tämä Bolivian puolella Andien rinteillä kasvava, kuumasta ja kosteasta ilmastosta hyötyvä kahvi on pehmeä ja lempeän aromikas. Kahvipavut ovat 100 % arabicaa sekä pure origine- eli single origin -kahvia. Kahvi viljellään luomutuotantona sekä vastuullisesti Reilun kaupan kriteerejä noudattaen. Pehmäessä mutta tasapainoisessa ja voimakkaassa kahvissa on häivähdys niin hasselpähkinästä kuin paahdetuista manteleista.
Toscanalaisen Morellin pastatehtaan maissipasta on luonnostaan gluteenitonta linguine-pastaa. Pastassa käytetty maissi on lisäksi puhdasta luomutuotantoa. Keittoaika 7–9 minuuttia.
Maison ProSainin valmis ratatouille on helppo, maukas ja terveellinen keittiön ruokakaapin perustuote. Puhtaista luomuraaka-aineista valmistettu ratatouille maistuu sellaisenaan lämmitettynä monen ruoan lisukkeena. Voit käyttää sitä myös kastikepohjana esimerkiksi pizzalle, lasagnessa tai pastan kanssa!
Tuotettu yksinomaan luomurypäleistä viinitarhoista niin sanotusta Sherry-kolmiosta. Vinagre de Jerezin alkuperänimitykselle tyypillisiä luomutuotantotekniikoita on käytetty koko prosessin ajan rypäleiden tuotannosta rypälemehun käymiseen, viinin happamoitumiseen ja etikan vanhentamiseen.
Voimakkuus: 6/12
Aromit: hasselpähkinä ja paahdettu manteli
Tämä Bolivian puolella Andien rinteillä kasvava, kuumasta ja kosteasta ilmastosta hyötyvä kahvi on pehmeä ja lempeän aromikas. Kahvipavut ovat 100 % arabicaa sekä pure origine- eli single origin -kahvia. Kahvi viljellään luomutuotantona sekä vastuullisesti Reilun kaupan kriteerejä noudattaen. Pehmeässä mutta tasapainoisessa ja voimakkaassa kahvissa on häivähdys niin hasselpähkinästä kuin paahdetuista manteleista.
Mariangela Prunotton luomutomaattipassata on valmistettu auringon kypsyttämistä italialaisista tomaateista, jotka on poimittu juuri oikealla hetkellä. Tomaattipassatta eli paseeratut tomaatit on keitetty ja säilötty pelkistä luomutomaateista, eikä siihen ole lisätty mitään muuta. Käytä sellaisenaan tomaattikastikkeena tai muun kastikkeen pohjana.
Aito italialainen punainen pesto valmistetaan auringon kypsyttämistä luomutomaateista ja muun muassa cashewpähkinöistä, jotka antavat oman erityislaatuisen arominsa tälle herkulliselle luomupestolle. Voimakkaanmakuinen mutta tasapainoinen pesto sopii moneen käyttötarkoitukseen aina bruschetasta pastaan ja crostineille. Kokeile myös sellaisenaan esimerkiksi punaisen lihan tai kanan lisukkeena tai täytteenä!
Aito italialainen vihreä pesto valmistetaan tuoreesta luomubasilikasta, ekstraneitsytoliiviöljystä, pinjansiemenistä, merisuolasta ja sitruunamehusta – ilman mitään keinotekoisia aromeja tai ainesosia. Elokuussa käsin kerättävä basilika käytetään heti tuoreeltaan, mikä takaa peston aidot ja herkulliset aromit. Kokeile ja löydä uusi suosikkipestosi!
Terre Francescanen luomuoliiviöljy BIO on 100-prosenttisesti italialaista ja 100 prosenttia luomua. Öljy on eri lajikkeista tehty sekoitus, johon on valittu Italian parhaimmat luomuviljellyt oliivit. Oliiviöljyssä on voimakas hedelmäinen aromi, jota täydentävät ruohomainen ja artisokkamainen aromi. Kokeile esimerkiksi carpacciossa, tomaatti-mozzarellasalaatissa tai vihanneskeiton päällä!
Voimakkuus: 12/12
Aromit: suklaa ja mausteet
Lobodis’n aromaattinen, täyteläinen ja intensiivinen Sumatra Mandheling -kahvi viljellään ainutlaatuisessa ympäristössä pohjoisessa Acehin maakunnassa Sumatran saarella Indonesiassa. Tämä pure origine- eli single origin -kahvi on valmistettu luomuviljellyistä arabica-pavuista. Hallitsevina aromeina tummapaahtoisessa kahvissa voi havaita tumman suklaan sekä täyteläiset mausteet. Tässä on kokeilemisen arvoinen, erityisen poikkeuksellinen kahvi!
Italialaisen Mariangela Prunotton valmis tomaattikastike pizzalle on käyttövalmis, luomutomaateista valmistettu tomaattikastike aitoon italialaistyyliseen pizzaan. Kastike on tehty perinteisellä reseptillä ja vain parhaista, käsin valituista lähialueen raaka-aineista. Pizzan lisäksi kokeile tomaattikastiketta myös pastan kanssa!
Chevalier d’Argouges’in Reilun kaupan maitosuklaasta ja tummasta suklaasta valmistetut suklaakonvehdit ovat käsintehtyjä luomusuklaaherkkuja. Rasiasta löytyy eri makuja, mm. manteli- ja hasselpähkinätäytteisiä konvehteja niin maitosuklaalla kuin tummalla suklaalla päällystettyinä. Konvehdeissa on käytetty ainoastaan aitoa kaakaovoita, ei kasviöljyjä tai palmuöljyä. Lajitelman tumma suklaa sisältää 72 % kaakaota.
Ranskalaisen Reine de Dijonin perinteinen karkea luomudijoninsinappi on valmistettu perinteiseen tapaan ilman keinotekoisia aromeja tai säilöntäaineita. Sen kaikki ainesosat ovat luomutuotantoa ja parasta mahdollista laatua. Kokeile sellaisenaan esimerkiksi lihan päällä tai maustamaan salaatinkastikkeet, marinadit tai suolaisten piiraiden täytteet.
Chevalier d’Argouges’in suklaatryffeli on herkku, josta monen on vaikea kieltäytyä. Reilun kaupan luomusuklaasta valmistetut tryffelit sisältävät 72 % kaakaota ja ainoastaan aitoa kaakaovoita, ei kasviöljyjä tai palmuöljyä. Suklaatryffelit on tehty käsityönä ja perinteisellä reseptillä vain parhaimmista raaka-aineista.
Tyylikkääseen metallirasiaan pakatut käsintehdyt konvehdit sisältävät valikoiman niin valkosuklaisia, maitosuklaisia, tummasta suklaasta valmistettuja kuin hasselpähkinällä höystettyjä konvehteja. Konvehdeissa on käytetty vain luomuraaka-aineita sekä Reilun kaupan standardien mukaan tuotettuja ainesosia. Chevalier d’Argouges’in konvehdeissa ei käytetä lainkaan palmuöljyä, ja ne ovat tarkkaa käsityötä pinnan praliini-rouheesta lähtien.
Voimakkuus: 8/12
Aromit: vaniljainen ja puumainen
Karibianmeren saarten tulivuorten rinteiltä kerätään kahvipapuja, joista jauhetaan tämä maultaan monitahoinen ja hienovarainen kahvi. Kyseessä on pure origine- eli single origin -kahvi, joka on valmistettu arabica-pavuista. Kahvi on viljelty puhtaana luomutuotantona sekä vastuullisesti Reilun kaupan kriteerejä noudattaen. Voimakkaassa ja intensiivisessä maussa on löydettävissä niin vaniljaisia kuin puumaisia aromeja.
Voimakkuus: 12/12
Aromit: suklaa ja mausteet
Lobodis’n aromaattinen, täyteläinen ja intensiivinen Sumatra Mandheling -kahvi tulee pohjoisesta Acehin maakunnasta Sumatran saarelta Indonesiasta. Tämä pure origine- eli single origin -kahvi on valmistettu arabica-pavuista ja on puhdasta luomutuotantoa. Hallitsevina aromeina tummapaahtoisessa kahvissa voi havaita tumman suklaan sekä täyteläiset mausteet. Tässä on kokeilemisen arvoinen, erityisen poikkeuksellinen kahvi!
Kun haluat helpon tavan maistaan Italian auringon alla kypsyneitä tomaatteja milloin vain, pidä huolta, että kaapistasi löytyy Mariangela Prunotton luomutomaattimurska. Tomaattimurska on valmistettu 48 tunnin kuluessa tomaattien poimimisesta täysin ilman suolaa, sokeria, tiivisteitä tai kuivattuja yrttejä. Vain 100 % tuoreita luomutomaattia ja täyttä makua.
Kesän parhaimpana ajankohtana, elokuussa poimitaan käsin nämä Italian auringon alla kypsyneet herkulliset luomutomaatit. 48 tunnin kuluttua ne ovat jo muuttuneet täksi herkulliseksi säilykkeeksi. Tuoreet tomaatit kuoritaan ja täytetään luomu-passatalla ja keitetään ilman lisättyä suolaa. Tomaatteja voi käyttää aivan kuten tuoreitakin tomaatteja.
Toscanalaisen Morellin täysjyväspelttispagetti valmistetaan ikivanhasta italialaisesta vehnän alkumuodosta, kuitupitoisesta speltistä. Spagetissa käytetty speltti on 100 % italialaista luomuspelttiä. Spagetti valmistetaan perinteisellä artesaani-menetelmällä. Täysjyväspelttispagetti pääsee oikeuksiinsa hyvin yksinkertaisella lisukkeella, kuten tomaatilla tai öljyllä höystettynä. Kokeile myös liha- tai kala-pohjaisten kastikkeiden kanssa ilman tomaattia!