Pastan ystäville DeliDelin kuivapastojen valikoima on oikea aarreaitta! Meiltä löydät monipuolisesti eri pastalajeja aina tunnetuista muodoista Suomessa harvinaisempiinkin pastalajeihin. Meiltä saat myös erilaiset herkulliset maustetut pastat, kuten tomaattipastan ja tryffelipastan. Valikoimiemme pastat tulevat toscanalaiselta Morellin pastatalolta, joka nojaa tuotannossaan perinteiseen pastanvalmistukseen. Morellin pastat ovat kuuluisia myös jauhostaan, jonka valmistuksessa säilötään vehnänjyvän alkio. Jyvän alkiossa on parhaiten säilyneenä vehnän kasviproteiinit sekä vitamiinit, ja sen säilyttäminen luo pastaan myös sen ainutlaatuisen maun.
Pastat
9 -tuotteet
-
6,20€ sis Alv
Pappardelle on perinteinen Toscanasta kotoisin oleva hyvin leveä nauhamainen pastalaji, joka sopii loistavasti erilaisten kastikkeiden kanssa. Toscanalainen Morellin perinteinen pastatehdas valmistaa pappardelle-pastansa durumvehnäjauhoista, joissa on käytetty mukana vehnänalkiota. Keittoaika 5–6 minuuttia
-
5,75€ sis Alv
Italian ehkä tunnetuin pastalaji eli spagetti maistuu kaikille vauvasta vaariin. Toscanalainen Morellin perinteinen pastatehdas valmistaa aidon italialaisen spagettinsa durumvehnäjauhoista, joissa on käytetty mukana vehnänalkiota. Tämä säilöö pastaan enemmän vitamiineja sekä aromeja. Keittoaika 8 minuuttia.
-
7,90€ sis AlvArvostelu tuotteesta: 5.00 / 5
Italian ehkä tunnetuin pastalaji eli spagetti maistuu kaikille vauvasta vaariin. Toscanalainen Morellin perinteinen pastatehdas valmistaa aidon italialaisen spagettinsa durumvehnäjauhoista, joissa on käytetty mukana vehnänalkiota. Tämä säilöö pastaan enemmän vitamiineja sekä aromeja. Keittoaika 8 minuuttia.
-
7,20€ sis Alv
Toscanalaisen Morellin täysjyväspelttispagetti valmistetaan ikivanhasta italialaisesta vehnän alkumuodosta, kuitupitoisesta speltistä. Spagetissa käytetty speltti on 100 % italialaista luomuspelttiä. Spagetti valmistetaan perinteisellä artesaani-menetelmällä. Täysjyväspelttispagetti pääsee oikeuksiinsa hyvin yksinkertaisella lisukkeella, kuten tomaatilla tai öljyllä höystettynä. Kokeile myös liha- tai kala-pohjaisten kastikkeiden kanssa ilman tomaattia!
-
5,80€ sis Alv
Gigli on tyypillinen toscanalainen pastalaji, joka valmistetaan toscanalaisesta durum-vehnästä perinteiseen artesaanitapaan. Gigli-pasta on valmistettu nk. ”bronze-drawn”-menetelmällä, jossa pasta puristetaan muotoonsa normaalia nopeammin. Menetelmässä pasta saa sen erityisen, hieman karkeamman rakenteen kuin yleensä ja se kuivataan matalassa lämpötilassa. Karkeuden ansiosta pasta kuitenkin imaisee itseensä enemmän kastikkeen makuja. Gigli-pastan keittoaika on vain 4 minuuttia, ja se sopiikin erityisen hyvin nopeasti valmistettaviin kasvis- tai lihapohjaisiin annoksiin.
-
5,75€ sis Alv
Anelli-pasta on nimensä mukaan renkaan muotoista pastaa, joka on peräisin Sisiliasta. Anelli-pasta on valmistettu italialaisesta durum-vehnästä perinteisin artesaanimenetelmin. Anelli-pasta on valmistettu nk. ”bronze-drawn”-menetelmällä, jossa pasta puristetaan muotoonsa normaalia nopeammin. Menetelmässä pasta saa sen erityisen, hieman karkeamman rakenteen kuin yleensä ja se kuivataan matalassa lämpötilassa. Karkeuden ansiosta pasta kuitenkin imaisee itseensä enemmän kastikkeen makuja. Muotonsa ansiosta Anelli-pasta sopii erinomaisesti uunipastoihin sekä keittoihin ja liemiin.