Italialaisen Amarellin lakritsimarmeladimakeiset on valmistettu kuin tavalliset marmeladimakeiset, mutta hedelmien tai marjojen sijaan ne on maustettu lakritsiuutteella. Niillä on vastustamattoman pehmeä ja mehukas sisus, ja ulkopinta on päällystetty ohuesti sokerilla. Makeiset eivät sisällä lainkaan keinotekoisia väri-, maku- tai säilöntäaineita.
Amarellin lakritsi-minttupastillit ovat raikas makuyhdistelmä perinteistä italialaista lakritsijuurta ja minttua. Mustaa lakritsisydäntä ympäröi mintunmakuinen kuori, ja viimeisenä silauksena pinnalla on ohut kerros sokeria. Pastillit sisältävät vain luonnollisia ainesosia ja aromeja.
Italialaisen lakritsivalmistajan Amarelllin lakritsijauhe sisältää vain aitoa lakritsiuutetta, glukoosisiirappia ja ruokosokeria. Se sopiikin loistavasti kotitekoisen lakritsiliköörin valmistukseen sekä esimerkiksi lakritsijäätelön, lakritsitiramisun ja suolaisen lakritsirisoton valmistukseen! Kokeile itse omaan reseptiisi!
Ranskalaiset kirsikanmakuiset minimarengit ovat saaneet makunsa aidosta kirsikasta, jota löytyy marengista jopa 10 %. Marengissa on käytetty ainoastaan luonnollisia aromeja. Minimarengit ovat juuri sopivan kokoisia suupaloja kahvipöytään sellaisenaan herkutteluun tai osaksi jälkiruokia.
Bretagnen kuuluisat galette-keksit saa myös La Trinitainen miniversiossa! Ne leivotaan aitoon voihin, mikä takaa keksien rapean koostumuksen ja vastustamattoman maun. Kokeile ja ihastu galettien hurmaavaan kinuskimaiseen makuun!
Näiden italialaisten aprikoosien annetaan kypsyä juuri oikean kypsyisiksi puissa eikä kylmässä varastossa. Näin ne ovat poimintahetkellä mehukkaita ja täynnä aromeja. Poimimisen jälkeen ne viedään heti säilöttäviksi.
Nämä pienet, noin saksanpähkinän kokoiset aprikoosit keitetään hellävaraisesti ja säilötään ruokosokerista tehtyyn sokeriliemeen. Tuloksena on ihanan maukkaat ja hieman pähkinäisen makuiset säilötyt aprikoosit, jotka maistuvat kuin suoraan puusta syötynä.
Kokeile niitä myös jälkiruoissa, jäätelön kanssa tai osana juustolautasta. Aprikoosit sopivat hyvin myös suolaisiin ruokalajeihin, kuten porsaankyljysten, ankanrinnan ja jopa paistetun kanan kanssa. Äläkä unohda hyödyntää hurmaava-aromista sokerilientä esimerkiksi cocktaileissa!
Italialainen ruusunmarjahillo on täydellinen kumppani monelle eri juustolle. Se valmistetaan vain aidoista ruusunmarjoista ja ruokosokerista, jolloin saadaan täysin luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettu hillo piemontelaiseen tapaan. Sataan grammaan hilloa tarvitaan 170 g ruusunmarjaa, jotka keitetään herkulliseksi hilloksi.
Ruusunmarjahillo sopii erityisesti pecorinon, lehmänmaitojuustojen, parmesaanin tai sinihomejuustojen kanssa. Kokeile myös voidellun vaalean leivän päällä!
Ranskalaiset mansikanmakuiset minimarengit ovat saaneet makunsa vain ja ainoastaan aidosta mansikasta, jota on käytetty marengeissa jopa 10 %. Minimarengit ovat juuri sopivan kokoisia suupaloja kahvipöytään sellaisenaan herkutteluun tai osaksi jälkiruokia.
Mademoiselle de Margaux on tunnetun Bordeaux-viinin valmistajan, Château de Margaux’n, naapurissa sijaitseva suklaavalmistaja. Mademoiselle de Margaux’n yksi klassikoista on armanjakissa säilötyt ja tummaan suklaaseen kastetut Guinette-kirsikat. Tarkkaan valikoidun armanjakin, raikkaiden kirsikoiden ja laadukkaan tumman suklaan yhdistelmä takaa tälle herkulle upean makuyhdistelmän ja suussa sulavan rakenteen, joka kelpaa vaativimmillekin herkkusuille.
Calissons tai suomalaisittain calissonit ovat hyvin tyypillinen Provencen herkku, jotka ovat suosittuja ympäri Ranskan. Calissonin mantelimainen muoto viittaa siinä käytettyyn mantelimassaan. Calissonit muistuttavat marsipaania, mutta sen maku on hedelmäisempi siinä käytetyn hillotun appelsiininkuoren ja melonin vuoksi. Calissonit kuorrutetaan myös aina perinteisesti valkoisella sokerikuorrutteella. Kokeile ja ihastu tähän pehmeään ja vuosisatojen ajan arvostettuun herkkuun!
Calissons tai suomalaisittain calissonit ovat hyvin tyypillinen Provencen herkku, jotka ovat suosittuja ympäri Ranskan. Calissonin mantelimainen muoto viittaa siinä käytettyyn mantelimassaan. Calissonit muistuttavat marsipaania, mutta sen maku on hedelmäisempi siinä käytetyn hillotun appelsiininkuoren ja melonin vuoksi. Calissonit kuorrutetaan myös aina perinteisesti valkoisella sokerikuorrutteella. Kaunis peltinen lahjarasia on täydellinen tuliainen – ja vielä hyvin perinteikäs sellainen Ranskassa!
Paksut ja rapeat palet-keksit valmistetaan perinteiseen bretagnelaiseen tapaan suolaiseen voihin. Kullankeltaisiksi paahtuneet keksit ovat maistuva herkku sellaisenaan nautittavaksi kahvihetkeen.
Bretagnen kuuluisat galette-keksit leivotaan aitoon voihin, mikä takaa keksien rapean koostumuksen ja vastustamattoman maun. DeliDelin galettet leivotaan perinteisellä reseptillä ilman lisä- tai säilöntäaineita. Kokeile ja ihastu galettien hurmaavaan kinuskimaiseen makuun!
Madeleine-kakut ovat Ranskassa suosittuja, pieniä simpukanmuotoisia leivoksia. Perinteiset madeleine-kakut maistuvat niin lapsille kuin aikuisille, iltapäivän goûter-välipalalla tai kahvitauolla. Madeleinet sopivat erityisen hyvin kastettavaksi niin kahviin, teehen, kaakaoon kuin vaikka maitolasilliseen.
Perustajansa nimeä kantavan suklaatalon Chaponin Élégance-konvehtirasia sisältää 12 erilaista käsin tehtyä konvehtia. Konvehtien joukosta löytyy mm. tumma suklaa -ganache, piemontelaisista hasselpähkinöistä valmistettu praliini, mustaherukka-ganache sekä manteli-hasselpähkinäpraliini. Konvehdit valmistetaan puhtaista raaka-aineista ja käsityönä niiden kaikissa vaiheissa.
Perustajansa nimeä kantavan suklaatalon Chaponin Plumier 12 Canela -konvehtirasia sisältää 12 suussa rapsahtavaa krokanttista konvehtia. Palkituissa Canela-konvehdeissa yhdistyy käsintehty krokantti ja pehmeä pähkinä-suklaatäyte. Tässä on yhdistelmä, joka viettelee niin nuoret kuin vanhemmat herkkusuut!
Chevalier d’Argouges’in Reilun kaupan maitosuklaasta ja tummasta suklaasta valmistetut suklaakonvehdit ovat käsintehtyjä luomusuklaaherkkuja. Rasiasta löytyy eri makuja, mm. manteli- ja hasselpähkinätäytteisiä konvehteja niin maitosuklaalla kuin tummalla suklaalla päällystettyinä. Konvehdeissa on käytetty ainoastaan aitoa kaakaovoita, ei kasviöljyjä tai palmuöljyä. Lajitelman tumma suklaa sisältää 72 % kaakaota.
Tumman suklaan ystäviä ilahduttavat Chevalier d’Argouges’in Reilun kaupan tummasuklaakonvehdit, jotka on valmistettu luomuraaka-aineista. Lajitelmasta löytyy eri makuja, mm. manteli- ja hasselpähkinätäytteisiä konvehteja. Konvehdeissa on käytetty ainoastaan aitoa kaakaovoita, ei kasviöljyjä tai palmuöljyä. Suklaa sisältää 72 % kaakaota. Konvehdit valmistetaan käsityönä ja vain parhaista raaka-aineista.
Chevalier d’Argouges’in suklaatryffeli on herkku, josta monen on vaikea kieltäytyä. Reilun kaupan luomusuklaasta valmistetut tryffelit sisältävät 72 % kaakaota ja ainoastaan aitoa kaakaovoita, ei kasviöljyjä tai palmuöljyä. Suklaatryffelit on tehty käsityönä ja perinteisellä reseptillä vain parhaimmista raaka-aineista.
Tyylikkääseen metallirasiaan pakatut käsintehdyt konvehdit sisältävät valikoiman niin valkosuklaisia, maitosuklaisia, tummasta suklaasta valmistettuja kuin hasselpähkinällä höystettyjä konvehteja. Konvehdeissa on käytetty vain luomuraaka-aineita sekä Reilun kaupan standardien mukaan tuotettuja ainesosia. Chevalier d’Argouges’in konvehdeissa ei käytetä lainkaan palmuöljyä, ja ne ovat tarkkaa käsityötä pinnan praliini-rouheesta lähtien.