Ranskalaisen suklaatalo Chaponin tummasuklaalevy on sekoitus Venezuelan Chuaon sekä Madagaskarin kaakota. Suklaa sisältää 74 % kaakaota ja sen lisäksi ainoaan luomuruokosokeria sekä aitoa kaakaovoita. Sekoituksessa yhdistyvät kaksi poikkeuksellista kaakaolaatua ainutlaatuiseksi suklaaksi.
Calissons tai suomalaisittain calissonit ovat hyvin tyypillinen Provencen herkku, jotka ovat suosittuja ympäri Ranskan. Calissonin mantelimainen muoto viittaa siinä käytettyyn mantelimassaan. Calissonit muistuttavat marsipaania, mutta sen maku on hedelmäisempi siinä käytetyn hillotun appelsiininkuoren ja melonin vuoksi. Calissonit kuorrutetaan myös aina perinteisesti valkoisella sokerikuorrutteella. Kokeile ja ihastu tähän pehmeään ja vuosisatojen ajan arvostettuun herkkuun!
Calissons tai suomalaisittain calissonit ovat hyvin tyypillinen Provencen herkku, jotka ovat suosittuja ympäri Ranskan. Calissonin mantelimainen muoto viittaa siinä käytettyyn mantelimassaan. Calissonit muistuttavat marsipaania, mutta sen maku on hedelmäisempi siinä käytetyn hillotun appelsiininkuoren ja melonin vuoksi. Calissonit kuorrutetaan myös aina perinteisesti valkoisella sokerikuorrutteella. Kaunis peltinen lahjarasia on täydellinen tuliainen – ja vielä hyvin perinteikäs sellainen Ranskassa!
Paksut ja rapeat palet-keksit valmistetaan perinteiseen bretagnelaiseen tapaan suolaiseen voihin. Kullankeltaisiksi paahtuneet keksit ovat maistuva herkku sellaisenaan nautittavaksi kahvihetkeen.
Bretagnen kuuluisat galette-keksit leivotaan aitoon voihin, mikä takaa keksien rapean koostumuksen ja vastustamattoman maun. DeliDelin galettet leivotaan perinteisellä reseptillä ilman lisä- tai säilöntäaineita. Kokeile ja ihastu galettien hurmaavaan kinuskimaiseen makuun!
Maitohillo eli ranskalaisittain confiture de lait tunnetaan myös espanjankieliseltä nimeltään ”dulce de leche”. Kyseessä on maidosta ja sokerista keitetty kinuski, jonka samettisuus ja karamellisuus hurmaa kaikki makeanystävät. Kokeile maitohilloa niin vohvelin kuin crêpin päällä, leivällä, jäätelön kanssa, kakun tai leivoksen täytteenä tai sellaisenaan dippailuun.
Lucien Georgelinin orvokkikaramellissa voit maistaa herkullisen kevään ensituulahduksen. Orvokkikaramelli on perinteinen herkku Etelä-Ranskassa, Toulousessa. Karamellit on valmistettu laadukkaasta ruokosokerista, ja niiden massa on saanut keittyä rauhassa suuressa padassa – kuten ennen vanhaan.
Kun haluat maistella kaikkia La Trinitainen suussa sulavia, perinteisiä bretagnelaisia keksejä, tilaa kolme herkullista keksilajia sisältävä lajitelma. Se sisältää DeliDelin valikoimista löytyviä galette-, palet- ja cigarette-keksejä. Keksit on leivottu aitoon voihin, mikä takaa niiden rapeuden ja ihanan kinuskimaisen maun.
Cigarette-keksit ovat saaneet nimensä sikarimaisesta muodostaan. Ohut ja rapea herkkukeksi sopii erityisen hyvin nautittavaksi samppanjalasillisen kanssa, jäätelöannoksessa tai vaikka höyryävän kahvi- tai kaakaokupillisen seurana. Näiden perinteisesti, puhtaista raaka-aineista leivottujen keksien resepti on kulkenut samanlaisena sukupolvelta toiselle.
Italialaisen Mariangela Prunotton kokonaiset kirsikat siirapissa ovat kuin tuulahdus tuoreita kirsikoita satokauden ulkopuolellakin. Niiden tarkka korjuu ja säilöntä takaavat kirsikoiden tuoreiden ominaisuuksien säilymisen. Tuoreet kirsikat säilötään vain muutaman tunnin sisällä poimimisesya kevyeen sokeriliemeen, eikä muuta tarvita. Kokeile sellaisenaan herkutteluun, jäätelön kanssa tai erilaisissa jälkiruoissa. Säilöntäliemestä saat myös loistavan ainesosan cocktaileille!
Yksi italialaisen keittiön tunnetuimmista jouluklassikoista on panettone-joulukakku. D. Barberon klassinen panettone valmistetaan vain ensiluokkaisista raaka-aineista perinteisellä menetelmällä taikinajuureen. Panettone on pakattu tyylikkääseen vanhanajan peltipurkkiin, mikä tekee siitä loistavan tuliaisen joulupöytään ja muutenkin kauniin osan joulun jälkiruokapöytää. Panettone myös säilyy purkissaan hyvin, jos kakku ei päädy parempiin suihin heti ensimmäisellä aterialla.
Mariangela Prunotton luumut sokeriliemessä on herkullinen hedelmäsäilyke, joka sisältää Piemonten hedelmätarhoissa kasvatettuja herkullisia luumuja sekä kevyen sokeriliemen. Liemi on valmistettu ainoastaan vedestä ja ruokosokerista. Mitään muuta ei tarvita säilömään juuri oikeaan aikaan poimittujen luumujen herkulliset aromit ja pehmeä koostumus.
Ranskalaisen Lucien Georgelinin marmeladimakeiset on valmistettu pieteetillä ja perinteisellä reseptillä. Ne sisältävät runsaasti aitoa hedelmää, mikä luo makeisiin niiden vastustamattoman maun. Pussi sisältää kuusi eri makua: mustaherukka, aprikoosi, raparperi, päärynä, mansikka ja vadelma.
Italialainen kokonainen lakritsijuuri on aitoa calabrialaista lakritsijuurta (Glycyrrhiza Glabra). Juuripaloja voi imeskellä sellaisenaan tai kuorittuna, jolloin suuhun saa voimakkaan ja 100-prosenttisesti luonnollisen lakritsin maun. Juurista voi myös hauduttaa teetä, tai niillä voi maustaa esimerkiksi likööriä.
Lakritsijuuri kannattaa säilyttää viileässä ja kuivassa paikassa, jotta ne säilyttävät luonnolliset ominaisuutensa.
Italialaisen Amarellin perinteinen ”Black label” -lakritsi on tehty vain ja ainoastaan lakritsijuuresta. Se ei sisällä mitään muita ainesosia, ja se on valmistettu perinteiseen calabrialaiseen tapaan. Siitä todisteena lakritsilla on D.O.P-alkuperämerkintä.
Black label -lakritsilla on vahva ja tunnistettava maku, jota ei voi sekoittaa muihin lakritsoihin. Se on luontaisesti gluteeniton, sokeriton ja laktoositon. Lakritsi on pakattu tyylikkääseen peltirasiaan.
Italialaisen Amarellin lakritsimarmeladimakeiset on valmistettu kuin tavalliset marmeladimakeiset, mutta hedelmien tai marjojen sijaan ne on maustettu lakritsiuutteella. Niillä on vastustamattoman pehmeä ja mehukas sisus, ja ulkopinta on päällystetty ohuesti sokerilla. Makeiset eivät sisällä lainkaan keinotekoisia väri-, maku- tai säilöntäaineita.
Ranskalaiset kirsikanmakuiset minimarengit ovat saaneet makunsa aidosta kirsikasta, jota löytyy marengista jopa 10 %. Marengissa on käytetty ainoastaan luonnollisia aromeja. Minimarengit ovat juuri sopivan kokoisia suupaloja kahvipöytään sellaisenaan herkutteluun tai osaksi jälkiruokia.
Perustajansa nimeä kantavan suklaatalon Chaponin Élégance-konvehtirasia sisältää 12 erilaista käsin tehtyä konvehtia. Konvehtien joukosta löytyy mm. tumma suklaa -ganache, piemontelaisista hasselpähkinöistä valmistettu praliini, mustaherukka-ganache sekä manteli-hasselpähkinäpraliini. Konvehdit valmistetaan puhtaista raaka-aineista ja käsityönä niiden kaikissa vaiheissa.