Etikat

Viinietikat ovat oleellinen osa välimerellistä keittiötä. Viimeistelet niillä erilaiset kastikkeet, padat ja salaatit. Viinietikka on erityisesti tomaattikastikkeessa olennainen ainesosa italialaisessa keittiössä. Se myös tuo makuja paremmin esiin erilaisissa marinadeissa ja salaatinkastikkeissa. Tutustu laajaan valikoimaamme erilaisia maustettuja ja maustamattomia etikoita.

9223372036854775807 -tuotteet

Suodatimet
Tehty
  • reimsin shampanjaetikka 12 kk min
    4,95

    Tämä juhlava samppanjaetikka valmistetaan Champagnen maakunnassa, Reimsissä. Valmistus mukailee samppanjanvalmistuksen perinteitä. Etikka on kypsytetty tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan, mikä on tuonut etikkaan sen uniikkeja hienovaraisia ja tammisia aromeja.

  • 4,20

    DeliDelin punaviinietikka on valmistettu tarkkaan valikoiduista rypäleistä ja kypsytetty 12 kuukautta tammitynnyreissä. Kypsytyksen ansiosta punaviinietikka saa ominaisen pyöreän ja tammisen arominsa. Etikassa käytetyt rypäleet taas tuovat etikkaan aromien lisäksi sen syvän rubiininpunaisen värin. Punaviinietikkamme sopii hyvin niin salaatteihin kuin liharuokiin.

  • 4,30

    Joka keittiön perustarvikkeisiin kuuluu laadukas valkoviinietikka. DeliDelin valkoviinietikka valmistetaan valkoviinietikasta sekä chardonnay-rypäleiden rypälemehutiivisteestä, joka tuo etikkaan pehmeän, hedelmäisen ja hennosti puisen aromin. Se sopii erityisen hyvin kalaruoille sekä perinteiseen beurre blanc -kastikkeelle.

  • Luomu Sherryviinietikka Reserva 250ml CR3
    8,60

    Tuotettu yksinomaan luomurypäleistä viinitarhoista niin sanotusta Sherry-kolmiosta. Vinagre de Jerezin alkuperänimitykselle tyypillisiä luomutuotantotekniikoita on käytetty koko prosessin ajan rypäleiden tuotannosta rypälemehun käymiseen, viinin happamoitumiseen ja etikan vanhentamiseen.

  • 4,95

    Normandia on kuuluista omenasiidereistään, josta valmistetaan myös suositut alueen omenasiiderietikat. Niiden ruoansulatusta edistävät ominaisuudet ovat tehneet etikoista suosikin kaikentyyppiseen maustamiseen esimerkiksi salaateissa, kastikkeissa tai kalan ja kanan keitinliemissä

  • Sherryviinietikka Reserva al Pedro Ximenes 250ml
    8,60

    Aistinvaraisten ominaisuuksiensa ansiosta Pedro Ximénez Reserve -etikka sopii erityisen hyvin liharuokiin, juustopohjaisiin salaatteihin, kokoon keitteviin kastikkeisiin ja jälkiruokiin.

  • vadelmaviinietikka alziari 200 ml
    8,90

    La Maison Alziarin vadelmaviinietikka on raikas ja hedelmäinen maustaja lihalle, maksalle ja siipikarjalle. Kokeile sitä myös yhdessä hasselpähkinä-, saksanpähkinä-, pistaasipähkinä- tai manteliöljyjen kanssa ja saat luotua tyrmäävän hyviä makuyhdistelmiä!

  • viikunaviinietikka alziari 200 ml
    8,90

    Etelä-Ranskan viikunoilla maustettu viinietikka on raikas kastike ja maustaja niin erilaisille salaateille, hanhenmaksalle kuin ankankoiville. Yhdistelmä etikan hapokkuutta ja viikunan aromikasta makeutta luo erittäin hyvin yhteen toimivan makuparin. Viikunaviinietikka sisältää jopa 40 % viikunaa.

  • sherryetikka de xerez gran reserva finca la barca 250ml min
    10,50

    Finca la Barcan sherryviinietikka ”Gran reserva” on aito Jerezin alueelta tuleva sherryviinietikka, jolla on myös aitouden todistava alkuperäsertifikaatti. Viinietikkaa on kypsytetty 10 vuotta tammitynnyreissä. Sen tuoksussa on hienovaraista mausteneilikkaa ja lehtipuumaisuutta ja maussa intensiivistä kuivattua hedelmää.

  • alziari omena hunajaetikka 200 ml min
    8,90

    Ranskalaisen La Maison Alziarin omena-hunajaetikka on raikas ja sopivan hapokas maustettu etikka. Lempeä hunaja pyöristää omenan hapokkuutta, mikä tekee etikasta täydellisen salaatinkastikkeisiin, foie gras’n maustamiseen, porsaanlihalle sekä mereneläville.

  • alziari aprikoosi vaniljaetikka 200 ml min
    8,90

    La Maison Alziarin aprikoosi-vaniljaetikka on monipuolinen annosten viimeistelijä ja maustaja. Se sopii niin salaatteihin, vaaleille lihoille kuin jälkiruoillekin. Hedelmäisen ja raikkaan maun takaa aito aprikoosimehu, jota on mukana jopa 42 %.