Coupage-luomuoliiviöljy on Oro del Desierton oliiviöljymestarin oma sekoitus kolmesta eri lajikkeesta. Kyseessä on pehmeä ja keskivoimakas extra virgin -luomuoliiviöljy, joka on palkittu useaan otteeseen. Öljy valmistetaan nuorista oliiveista ja kylmäpuristetaan kaksivaiheisesti. Sen ruohoinen ja tomaattinen tuoksu kehittyy suussa pehmeäksi hedelmäiseksi mauksi, jossa on mukana pippurisutta ja vain vähän karvautta.
Espanjalaisen Oro del Desierton Arbequina-luomuoliiviöljy on early harvest -öljy, eli se valmistetaan sadon ensimmäisistä, lokakuussa poimittavista oliiveista. Kyseessä on myös ns. monovarietal-öljy, jossa on käytetty ainoastaan yhtä oliivilajiketta samalta alueelta. Arbequina-oliiviöljy on mukavan pehmeä ja hedelmäinen öljy, jossa on runsaasti mantelin aromeja. Kokeile sitä erityisesti jälkiruoissa, kuten tuoreiden, hunajalla maustettujen appelsiiniviipaleiden kera. Se sopii myös loistavasti kastikkeisiin, kalalle ja mereneläville.
Espanjalaisen Oro del Desierton oliiviöljyjen lajitelma sisältää viisi erilaista monovarietal-luomuoliiviöljyä. Jokainen öljy on valmistettu vain yhdestä lajikkeesta, joten lajitelman avulla voit järjestää oman oliiviöljy-tastingin ja kokea eri lajikkeiden erot!
Chateau Virantin Fruité Mûr -oliiviöljy on palkittu ja korkealaatuinen oliiviöljy. Se on maultaan pehmeä ja hyvin hedelmäinen. Siinä on matala happopitoisuus, vain <0,3 %. Kokeile niin suolaisissa ruoissa kuin leivonnassa voin korvaajana!
Kreetalaisen Biolean luomuoliiviöljy on tasapainoinen, mieto ja makeahko maultaan. Tämä perinteisin menetelmin valmistettu oliiviöljy on puristettu tilan huolella valituista Koroneiki-lajikkeen oliiveista, ja sillä on todistettuja terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Miedon makunsa ansiosta se sopii täydellisesti annosten viimeistelyyn peittämättä niiden makua omalla aromillaan. Kokeile öljyä myös salaatinkastikkeissa, marinadeissa tai vaikka leivän päällä ja nauti luonnollisen hyvän olon tuojasta.
Kreetalaisen Biolean sitruunalla maustettu luomuoliiviöljy valmistetaan kylmäpuristamalla oliivit perinteisessä kivimyllyssä yhdessä kokonaisten luomusitruunoiden kanssa. Oliiviöljyssä on käytetty ainoastaan tilalla vastuullisesti viljeltyjä Koroneiki-lajikkeen oliiveja.
Tämä Lemonio-oliiviöljy vie oliiviöljyn ja sitruunan klassisen yhdistelmän uudelle tasolle luonnollisella, raikkaalla sitruunan maullaan. Tässä on luomuoliiviöljy parhaimmillaan!
Biolean appelsiinilla maustettu kreetalainen luomuoliiviöljy on ainutlaatuinen eksotiikkaa ja raikkautta huokuva oliiviöljy. Öljy valmistetaan puristamalla tilalla viljellyt ja tarkkaan valitut Koroneiki-oliivit kivimyllyssä yhdessä tuoreiden hapanappelsiinien kanssa. Näin syntyy öljy, jossa on raikas häivähdys lempeää appelsiininkukkaa ja kirpeää appelsiinia. Tässä on todellinen herkkuöljy ruoanlaittoon ja salaateille.
Hasselpähkinäöljy antaa mukavan pähkinäisen säväyksen esimerkiksi salaatteihin. Kokeile sitä myös täyteläisten sosekeittojen maustamiseen sekä leivontaan. Hasselpähkinäöljy sisältää luonnostaan runsaasti omega 9 -rasvahappoja.
Italialaisen Mariangela Prunotton omenaviinietikka on suodattamaton luomuomenaviinietikka. Vaikka nimi viittaakin viiniin, se on tehty omenasiideristä perinteisin menetelmin. Kokeile salaateissa, lihan tai kalan marinadeissa, vinaigreteissä tai esimerkiksi säilönnässä chutney-tyyppisissä säilykkeissä.
Espanjalaisen Oro del Desierton 1/10-luomuoliiviöljy on valmistajansa erikoiserä, jota on valmistettu vain 8 000 pulloa. Kyseessä on erityinen early harvest -öljy, jonka nimi kantaa early harvest -öljyille tyypillisiä numeroita.
Ensinnäkin oliivit ovat ensimmäisiä (1), joista puristetaan sadon ensimmäiset öljyt. Oliivit kerätään lokakuussa (10), jolloin suuri osa oliiveista on edelleen vihreitä. Toiseksi 1 litraan tätä premium-luokan oliiviöljyä tarvitaan 10 kiloa tuoreita oliiveja (1/10).
1/10-oliiviöljy on tuore, suodattamaton oliiviöljy, joka on herkkusuiden käytettävissä jo muutaman kuukauden kuluttua öljyn puristamisesta. Kun öljy kypsyy pullossaan, siitä tulee valmistajan muiden öljyjen kaltaista, jolloin sitä voi käyttää muiden öljyjen tapana.
1/10-öljyä kannattaa käyttää ainoastaan huoneenlämpöisenä esimerkiksi annoksien ja salaattien viimeistelyyn tai leivän kanssa dipattavaksi. Sen early harvest -ominaisuudet säilyvät 6–8 kuukautta, mutta öljyä voi käyttää vielä 18–24 kuukautta valmistuksesta.
Capirete-sherryviinietikka on korkealaatuinen sherrystä valmistettu viinietikka Espanjan Andalusiasta. Sherryssä on käytetty Jerezin alueella kasvatettuja Palomino Fino -lajikkeen rypäleitä, ja etikkaa on kypsytetty vähintään neljän vuoden ajan vanhoissa amerikkalaisissa tammitynnyreissä.
Capriete-sherryviinietikalla on monitahoinen ja himan makea maku hapokkuuden lisäksi. Viinietikassa on myös häivähdys tammea, joka on syntynyt tynnyrikypsennyksen aikana. Sen samettinen koostumus tekee siitä täydellisen monien eri ruokien viimeistelyyn. Käytä sitä myös marinadeissa, salaatinkastikkeissa tai lämpimissä kastikkeissa. Lisäksi se on täydellinen tuomaan lisää makua paistetuille lihoille, kasviksille tai mereneläville.
Vähintään 20 vuotta tammitynnyreissä kypsennetty Capirete-sherryviinietikka on yksi arvostetuimpia sherryviinietikoita Euroopassa. Se on ensimaultaan makea, ja siitä on erotettavissa vaniljaisia, kuivatun hedelmän ja tammen aromeja.
Kokeile sherryviinietikkaa marinadeissa, salaatinkastikkeissa tai lämpimissä kastikkeissa. Se sopii myös täydellisesti viimeistelemään liha- ja kalaruokia.
Pedro Ximenez -sherryviinietikka erottuu muista Capirete-sherryviinietikoista makealla maukkaan. Se on valmistettu Pedro Ximenez -lajikkeen viinirypäleistä, jotka tunnetaan runsaasta ja makeasta maustaan.
Rypäleet poimitaan täysin kypsinä, minkä jälkeen ne jätetään kuivumaan aurinkoon. Tämä entisestään voimistaa rypäleiden makeutta.
Makean maun ohella sherryviinietikasta voi maistaa rusinoiden, viikunoiden ja kinuskin aromeja. Sen koostumus on paksumpaa kuin tavallisilla viinietikoilla, joten se sopii loistavasti glaseeraukseen, salaatinkastikkeisiin ja marinadeihin. Sitä käytetään Espanjassa paljon myös grillattujen lihojen, kypsennettyjen kasvisten ja hedelmäsalaattien viimeistelyyn.
Capirete-tuoteperheen iäkkäintä, Gran reserva -sherryviinietikkaa on kypsytettyä vähintään 50 vuotta tammitynnyreissä. Se on valmistettu Palomino-lajikkeen viinirypäleistä, joita käytetään tyypillisesti sherryn valmistukseen.
Gran reserva -etikalla on hyvin tunnistettava pyöreä, kuiva ja laajakirjoinen maku, jossa on syvää happoisuutta. Lisäksi siinä on ikääntyneen viinin sekä tammen aromeja. Jälkimaussa on happoisuutta sekä kuivia hedelmää ja mausteita.
Italialaisen Frantoio D’Orazion Monocultivar-lajitelmaan kuuluu neljä eri monovarietal-oliiviöljyä. Jokainen öljy on siis valmistettu vain yhdestä alueella kasvavasta lajikkeesta. Lajitelma on hieno ja korkealaatuinen läpileikkaus alueen perinteisiin oliivilajikkeisiin ja -öljyihin. Tässä on loistava lahja herkkusuille, itselleen tai toiselle.
La Maison Alziarin vadelmaviinietikka on raikas ja hedelmäinen maustaja lihalle, maksalle ja siipikarjalle. Kokeile sitä myös yhdessä hasselpähkinä-, saksanpähkinä-, pistaasipähkinä- tai manteliöljyjen kanssa ja saat luotua tyrmäävän hyviä makuyhdistelmiä!
Ranskalaisista Marmande-tomaateista tehty ketsuppi on valmis käytettäväksi sellaisenaan. Kokeile sitä ruoilla, joiden kanssa sinulla on yleensä tapana käyttää ketsuppia ja ylläty herkullisesta mausta!
Ketsuppi sisältää yli 90 % Marmande-tomaattia, jotka on viljelty perinteiseen tapaan pelloilla auringon alla. Ne ovat luonnostaan suuria ja mehukkaita sekä maultaan makeita.
Viinirypäleensiemenöljy kestää hyvin korkeita lämpötiloja, joten se on mitä parhain öljy paistamiseen. DeliDelin oma Italiassa valmistettu viinirypäleensiemenöljy sisältää paljon hyviä rasvahappoja ja E-vitamiinia, mikä tekee siitä luonnollisen osan terveellistä ruokavaliota.
Acanto Botanikal on korkealaatuinen extra virgin -oliiviöljy, joka on valmistettu 100-prosenttisesti Picual-lajikkeesta. Sen intensiivisessä maussa on hedelmäistä vehreyttä yhdistettynä häivähdyksiin yrttisisistä, ruohomaisista, tomaatinlehtisistä, kiivin ja vihreän omenan aromeista. Öljyn suutuntumassa on katkeruutta ja pippurisuutta, jotka yhdistyvät öljyn aromeihin. Tämä oliiviöljy on lisäksi täynnä terveellisiä ominaisuuksia, kuten antioksidantteja ja tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka edistävät hyvinvointiasi.