Kuvaus
Apteekkarin oliiviöljyt ovat saaneet nimensä pullojensa muotoilusta, joka taas on saanut inspiraatiota vanhoista apteekin pulloista. Pelkistä Béruguette-oliiveista valmistettu ekstraneitsytoliiviöljy valmistetaan Chateau d’Estoublonin omissa tarhoissa kasvaneista oliiveista ja pullotetaan kylmäpuristuksen jälkeen omassa pullottamossa. Näin oliivit saadaan kriittisen ensimmäisen vuorokauden aikana puristamolle, jotteivät kerättyjen oliivien aromit ja antioksidantit häviä matkalla tuotantolaitokselle. Oliivit on viljelty biodynaamisesti.
Béruguette-ekstraneitsytoliiviöljy on maultaan voimakas mutta pehmeä. Maku on hyvin omintakeinen, ja siinä on mausteisuutta ja jopa hieman polttavuutta. Aromeina öljyssä on paljon vihreyttä ja ruohomaisuutta sekä artisokkaa sekä jopa nuorta hasselpähkinää. Jotteivät öljyn aromit ja terveelliset antioksidantit kärsisi kuumentamisesta, kannattaa öljyä käyttää kylmänä sellaisenaan tai esimerkiksi yrttiöljyssä; kastikkeessa kalalle tai lihalle, viimeisenä silauksena pastalle tai risotolle, tai minkä tahansa valmiin ruoan maustamiseen.