Apteekkarin luksusoliiviöljy Beruguette 500ml

24,90

Pour le plaisir de vos papilles!
Ranskalaisen Chateau d’Estoublonin apteekkarin oliiviöljyt ovat todellisia luksusoliiviöljyjä. Ne palkittiin kultamitalilla vuoden 2020 International Olive Oil Competitionissa New Yorkissa, joten ne ovat todistetusti maailman parhaimmistoa. Béruguette -ekstraneitsytoliiviöljy on maultaan pehmeä mutta silti voimakas. Picholine-oliiviöljyn tavoin se on hyvin vehreä ja ruohoinen, jopa hieman pippurinen. Aromeista voi löytää myös artisokkaa.
Öljy on tuotettu biodynaamisesti tilalla kasvatetuista omista oliiveista. Béruguette-oliiviöljyä ei kannata käyttää ruoanlaitossa, jolloin siitä lähtevät sen herkulliset aromit. Sen sijaan öljyä kannattaa käyttää sellaisenaan salaateissa, keitoissa, pastan ja risoton päällä tai esimerkiksi yrttiöljyissä.

Referenssi: 5501 Osasto: Ean koodi: 3433110000412 Koko laatikko: 6 Sisältää: ekstra neitsytoliiviöljy Innehåll: extra virgin olivolja
Valmistaja:

Kuvaus

Apteekkarin oliiviöljyt ovat saaneet nimensä pullojensa muotoilusta, joka taas on saanut inspiraatiota vanhoista apteekin pulloista. Pelkistä Béruguette-oliiveista valmistettu ekstraneitsytoliiviöljy valmistetaan Chateau d’Estoublonin omissa tarhoissa kasvaneista oliiveista ja pullotetaan kylmäpuristuksen jälkeen omassa pullottamossa. Näin oliivit saadaan kriittisen ensimmäisen vuorokauden aikana puristamolle, jotteivät kerättyjen oliivien aromit ja antioksidantit häviä matkalla tuotantolaitokselle. Oliivit on viljelty biodynaamisesti.
Béruguette-ekstraneitsytoliiviöljy on maultaan voimakas mutta pehmeä. Maku on hyvin omintakeinen, ja siinä on mausteisuutta ja jopa hieman polttavuutta. Aromeina öljyssä on paljon vihreyttä ja ruohomaisuutta sekä artisokkaa sekä jopa nuorta hasselpähkinää. Jotteivät öljyn aromit ja terveelliset antioksidantit kärsisi kuumentamisesta, kannattaa öljyä käyttää kylmänä sellaisenaan tai esimerkiksi yrttiöljyssä; kastikkeessa kalalle tai lihalle, viimeisenä silauksena pastalle tai risotolle, tai minkä tahansa valmiin ruoan maustamiseen.

Lisätiedot

Paino 500 g

Apteekkarin luksusoliiviöljy Beruguette 500ml

24,90