Kuvaus
Apteekkarin oliiviöljyt ovat saaneet nimensä pullojensa muotoilusta, joka on saanut inspiraatiota vanhoista apteekin pulloista. Pelkistä Picholine-oliiveista valmistettu ekstraneitsytoliiviöljy valmistetaan Chateau d’Estoublonin omissa tarhoissa kasvaneista oliiveista ja pullotetaan omassa pullottamossa. Näin oliivit saadaan kriittisen ensimmäisen vuorokauden aikana puristamolle, jotteivät kerättyjen oliivien aromit ja antioksidantit häviä matkalla tuotantolaitokselle. Oliivit on viljelty biodynaamisesti.
Picholine-ekstraneitsytoliiviöljy on maultaan voimakas ja intensiivinen, jopa hieman pippurinen. Aromeina öljyssä on paljon vihreyttä ja ruohomaisuutta, omenaa ja artisokkaa. Jotteivät öljyn aromit ja terveelliset antioksidantit kärsisi kuumentamisesta, kannattaa öljyä käyttää kylmänä sellaisenaan tai esimerkiksi yrttiöljyssä; kastikkeessa kalalle tai lihalle, viimeisenä silauksena pastalle tai risotolle, tai minkä tahansa valmiin ruoan maustamiseen.