chateau virant logo min

1974 : Robert ja Noële Cheylan ottavat haltuun Chateau Virantin tilan, jossa viiniä oli viljelty ja viinikellari sijainnut jo vuodesta 1632.. Heidän hallussaan tila muuttuu ja kehittyy paljon. Tavoitteena laadukas Appellation Aix en Provence.

1987 : 13 vuoden investointien, maanmuokkauksen ja rakentamisen jälkeen Chateau Virantista tulee todella Chateau Viran ensimmäisen oikean viinituotantoerän myötä.

1996 : Robert Cheylan päättää oliiviöljyn tuotannosta ja rakentaa oman oliivimyllyn tilalle. Perheen ainoa tytär Christine alkaa johtamaan myllyä ja öljyn valmistusta ja pian nimi Chateau Virant on tunnettu oliiviöljyn tuottajana laadusta ja uskomattoman hyvästä mausta. Talo on myös tällä hetkellä eniten palkittu oliiviöljytalo Ranskassa.

DeliDelin Laura ja Gregory vierailivat tilalla ensimmäisen kerran vuonna 2001 matkallaan Provencessa. Oliiviöljyn maku jäi Lauran mieleen niin voimakkaana, että hän päätti ottaa tuotteen valikoimiin heti. Öljy sai huomiota ja vakio asiakaskunnan ja on ollut vakiovalikoimassa siitä asti. Joka vuosi tulee uuden sadon öljy joulukuussa, jolloin kaikki jännittävät onko maku ja aromit tallella. Pettymyksiä ei ole vielä tullut, öljy on huippulaatua ja mikä parasta Christine Cheylanista perheineen on tullut Lauralle ja Gregorylle hyviä ystäviä.

Vinkki Provencessa matkaileville: Chateau Virantin tila on avoinna vierailuille ympäri vuoden.

DeliDeli on tuonut maahan Chateau Virantin öljyjä vuodesta 2001.

Valikoimissa on yhden lajikkeen öljyt Salonenque ja Aglandau sekä talon paras sekoitus AOP ja oliivit Picholine.

Talon viinihyytelö on myös uskomaton makuelämys.

Suodatimet

1 tuote

  • oliiviöljy aglandau
    23,50 sis Alv

    Une huile de caractère pour les mets de caractère !
    Ranskalaisen viini- ja oliivituottajan Chateau Virantin Aglandau-oliiviöljy on palkittu Concours Général Agricole 2020 -kilpailun kultamitalilla. Tämä voimakas ja jopa pippurinen ekstraneitsytoliiviöljy valmistetaan ainoastaan aglandau-lajikkeen oliiveista, jotka kasvavat tuottajan omilla tarhoilla. Keruun jälkeen oliivit kylmäpuristetaan heti tilan omalla puristamolla. Näin öljyyn saadaan parhaiten säilöttyä sen aromit ja korkea antioksidanttipitoisuus sekä happamuus saadaan pidettyä mahdollisimman matalana. Kokonaisuus on tasapainoinen, moniulotteinen, harmoninen ja pitkään viipyilevä. Öljyn runsaista aromeista löytyy muun muassa tuoretta ruohoa, tomaatinlehtisyyttä, pihlajanmarjaa ja basilikaa. Voimakkuutensa ansiosta Aglandau-oliiviöljy sopii voimakkaammillekin ruoille, kuten ratatouillelle sekä muilla tomaattipohjaisille padoille ja kastikkeille, lihalle, anjoviksen kanssa ja aioliin.