la trinitaine logo min

LA TRINITAINE – KEKSIT JA KAKUT

Se tapahtui vuonna 1955 Trinité-sur-Mer in kylässä pienessä leipomossa, kun Lucien Petit keksi vahingossa reseptin pienelle leivonnaiselle; voikeksi käsin rullattuna rullalle = la cigarette.
Tästä keksistä tuli niin suosittu, että Biscuiterie La Trinitaine perustettiin ja talon tarina voi alkaa. Tänä päivänä leipomossa paistetaan 11000 tonnia keksejä vuodessa ja omia kauppoja heillä on 46 Ranskassa. Yritystä johtaa vuodesta 2010 Lucien Petit:n lapsenlapset Yann Petit, Ann ja Gaelle Petit.

Lucien Petit v. 1953 leipomossa la cigarette
Keksien ja kakkujen valmistuksessa käytetään aitoja raaka-aineita; kananmunia, jauhoja, sokeria ja voita. Keksihyllystä on nykyään vaikeaa löytää keksejä ilman kasvisrasvoja kuten palmuöljyä sisältäviä keksejä. La Trinitainen kekseissä maistuu voi ja lapsuus.

DeliDelin valikoimissa ovat Palet ja Galette keksit, Madeleinen kakkuset, Quatre Quart aamiaiskakku, keksilaatikot ja tietenkin La Cigarette.

Suodatimet

3 -tuotteet

  • aamiaiskakku
    7,80 sis Alv

    Bretagnelainen Quatre Quart -aamiaiskakku on vapaapäivän aamiaisen kruunaava herkku. Aitoon voihin leivottu pehmeä kakku sopii täydellisesti kuumaan juomaan dippailuun sekä sellaisenaan nautittavaksi esimerkiksi hillon, hunajan tai ”maitohillon” eli confiture de lait’n kanssa.

  • keksilajitelma trinitaine 300g min
    6,50 sis Alv

    Kun haluat maistella kaikkia La Trinitainen suussa sulavia, perinteisiä bretagnelaisia keksejä, tilaa kolme herkullista keksilajia sisältävä lajitelma. Se sisältää DeliDelin valikoimista löytyviä galette-, palet- ja cigarette-keksejä. Keksit on leivottu aitoon voihin, mikä takaa niiden rapeuden ja ihanan kinuskimaisen maun.

  • cigarette keksit 150 g min
    3,75 sis Alv

    Cigarette-keksit ovat saaneet nimensä sikarimaisesta muodostaan. Ohut ja rapea herkkukeksi sopii erityisen hyvin nautittavaksi samppanjalasillisen kanssa, jäätelöannoksessa tai vaikka höyryävän kahvi- tai kaakaokupillisen seurana. Näiden perinteisesti, puhtaista raaka-aineista leivottujen keksien resepti on kulkenut samanlaisena sukupolvelta toiselle.