la trinitaine logo min

LA TRINITAINE – KEKSIT JA KAKUT

Se tapahtui vuonna 1955 Trinité-sur-Mer in kylässä pienessä leipomossa, kun Lucien Petit keksi vahingossa reseptin pienelle leivonnaiselle; voikeksi käsin rullattuna rullalle = la cigarette.
Tästä keksistä tuli niin suosittu, että Biscuiterie La Trinitaine perustettiin ja talon tarina voi alkaa. Tänä päivänä leipomossa paistetaan 11000 tonnia keksejä vuodessa ja omia kauppoja heillä on 46 Ranskassa. Yritystä johtaa vuodesta 2010 Lucien Petit:n lapsenlapset Yann Petit, Ann ja Gaelle Petit.

Lucien Petit v. 1953 leipomossa la cigarette
Keksien ja kakkujen valmistuksessa käytetään aitoja raaka-aineita; kananmunia, jauhoja, sokeria ja voita. Keksihyllystä on nykyään vaikeaa löytää keksejä ilman kasvisrasvoja kuten palmuöljyä sisältäviä keksejä. La Trinitainen kekseissä maistuu voi ja lapsuus.

DeliDelin valikoimissa ovat Palet ja Galette keksit, Madeleinen kakkuset, Quatre Quart aamiaiskakku, keksilaatikot ja tietenkin La Cigarette.

9223372036854775807 -tuotteet

Suodatimet
Tehty
 • laventelihunaja 150g min
  5,90

  Très parfumé, délicat et savoureux!
  Aito provencelainen laventelihunaja on erittäin aromaattinen ja arvostettu hunaja. Laventelihunaja saa kukkaisen ja herkän makunsa ja tuoksunsa laventelikukkia pölyttäviltä mehiläisiltä. Kokeile erilaisissa jälkiruoissa tai jopa porsaan ribsien glaseerauksessa!

  Lisää ostoskoriin
 • aamiaiskakku
  7,60

  Bretagnelainen Quatre Quart -aamiaiskakku on vapaapäivän aamiaisen kruunaava herkku. Aitoon voihin leivottu pehmeä kakku sopii täydellisesti kuumaan juomaan dippailuun sekä sellaisenaan nautittavaksi esimerkiksi hillon, hunajan tai ”maitohillon” eli confiture de lait’n kanssa.

  Lue Lisää
 • madeleines kakut 500g min
  4,50

  Madeleine-kakut ovat Ranskassa suosittuja, pieniä simpukanmuotoisia leivoksia. Perinteiset madeleine-kakut maistuvat niin lapsille kuin aikuisille, iltapäivän goûter-välipalalla tai kahvitauolla. Madeleinet sopivat erityisen hyvin kastettavaksi niin kahviin, teehen, kaakaoon kuin vaikka maitolasilliseen.

  Lue Lisää
 • 6,50

  Lue Lisää
 • cigarette keksit 150 g min
  3,75

  Cigarette-keksit ovat saaneet nimensä sikarimaisesta muodostaan. Ohut ja rapea herkkukeksi sopii erityisen hyvin nautittavaksi samppanjalasillisen kanssa, jäätelöannoksessa tai vaikka höyryävän kahvi- tai kaakaokupillisen seurana. Näiden perinteisesti, puhtaista raaka-aineista leivottujen keksien resepti on kulkenut samanlaisena sukupolvelta toiselle.

  Lue Lisää