Italialainen Balilla-riisilajike on pieni- ja pyöreäjyväinen riisi, joka imee itseensä paljon nestettä kypsennettäessä. Se sopiikin loistavasti puuroon, keittoihin, riisijälkiruokiin sekä erilaisiin timbaaleihin, kroketteihin, arancineihin ja supplì-risottopalloihin. Sen keittoaika on noin 10 minuuttia.
Balila puuro- ja keittoriisi 500g
5,50€ sis Alv
Aineosat: Balila riisi
Innehåll:
Mahdolliset allergeenit:
Ravintosisältö:
Energia: 1507kJ / 355kcal
Rasva: 0.7g
josta tyydyttynyttä: <0.5g
Hiilihydratit: 80g
josta sokeri: <0.5g
Proteiini: 7.1g
Suola: 0.01g
Kuitu: 0.8g
Kuvaus
Cascina Venerìan Balilla-risottoriisi viljellään ja jalostetaan Pohjois-Italian Piemontessa. Cascina Venerìa on Euroopan suurin yhden perheen omistama riisintuottaja. Se nojaa viljelyssään ympäristöystävällisiin tuotantotapoihin, ja tilalla on esimerkiksi omat vesilähteet.
Tilalla pidetään myös huolta riisilajikkeiden monimuotoisuuden säilymisestä tuottamalla ja säilömällä itse siemenriisiä. Siemenriisiä tuotetaan monia eri lajikkeita.
Cascina Venerìa käyttää riisin jalostuksessaan vain korkealaatuisia ja perinteisiin nojaavia tapoja. Baldo-riisissä ja muissa valkaistuissa riiseissä itse valkaisu tehdään ainoastaan luonnollisella myllykivellä käsittelemällä ilman kemikaaleja. Valkaisun jälkeen jyvät käydään vielä läpi, ja vioittuneet jyvät poistetaan.
Lopuksi riisi pakataan kartonkiseen pakkaukseen, jossa riisi pääsee ”hengittämään”. Cascina Venerìalla ei haluta pakata riisiä vakuumipakkaukseen, vaan koska riisi on ”elävä” ja orgaaninen tuote, sen halutaan antaa olla hapen kanssa tekemissä.
Lisätiedot
Paino | 500 g (gramma) |
---|---|
Alkuperämaa | EAN KOODI: | 8052405170231 |
KPL LAATIKOSSA: | 12 |
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.