Punainen lohicurry

4:lle tarvitset, nopea tehdä

  • Luomu thai riisiä, keitä kypsäksi samalla kun teet kastikkeen
  • 400-500g lohifilettä kala Patagonicosta. Saat tuoretta ja valmiiksi ruodotonta lohta.
  • 3 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 3 rkl Espig punainen curry jauhetta
  • 1 tl Suolaa
  • 1/2 purkkia prunotton luomutomaattimurskaa
  • Kourallinen vihreitä papuja, pakaste ok
  • 1 prk kookoskermaa
  • 1 rkl voita (noin)
  • Tuoretta korianteria ja kevätsipulia

Laita jäätyneet pavut kulhoon ja kaada kylmää vettä päälle ja jätä sulamaan hetkeksi sivuun.

Kuutioi nahasta irroitettu lohi n 2cm kokoisiksi kuutioiksi, jos kalakauppias ei sitä vielä sinulle valmiiksi tehnyt.
Sekoita kulhossa oliiviöljy, punainen curryjauhe ja suola ja lisää lohi. Sekoita niin että maustekastiketta on joka puolella lohikuutioita.

Laita vähän oliiviöljyä korkeareunaiselle paistinpannulle tai kasariin ja lisää luomutomaattimurska. Anna muhia keskilämmöllä hetken ja lisää sitten valutetut pavut ja lohikuutiot kastikkeineen.
Paista varovasti kunnes lohet alkavat kypsymään. Lisää kookoskerma, voi ja vähän riisin keitinvettä ja anna porista miedolla lämmöllä. Tässä vaiheessa voit lisätä vähän suolaa ja leikata kevätsipulia ja nyppiä korianteria kuppiin tarjolle.
Valuta riisi ja anna hetken vetäytyä.
Nauti kastike riisin kanssa ja lisää korianteri ja kevätsipuli juuri ennen syömistä.

DeliDelin Laura on kokki ja intohimoinen reseptien kokeilija jo 20 vuotta.
fiFI