Kieli

Syksyn savuinen lammasjauhelihakeitto

4:lle tarvitset

Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Laita isoon kattilaan öljyä ja sipulit pehmenemään.
Lisää yrttisekoitus. Älä paahda liian kuumalla, anna rauhassa maustua.
Lisää lampaan jauheliha ja paista kypsäksi. Sitten lisää suola ja balsamiko ja kiehuta hetki.
Pilko kesäkurpitsa ja porkkanat pieniksi kuutioiksi ja valkosipulin kynnet hienoksi.
Lisää kesäkurpitsat, valkosipuli ja savupaprika kattilaan ja kuullota kurpitsaa hetki ennen porkkanoiden ja passatan lisäystä.
Lopuksi lisää 1dl linssejä ja 2 l vettä ja anna porista ainakin tunti hiljalleen kypsyen.
Tarkista suola maun mukaiseksi.
Sekoita valkosipuli cremestä ja öljystä kastike sopan päälle ja koristele persiljan lehdillä.

DeliDelin Laura on kokki ja intohimoinen reseptien kokeilija jo 20 vuotta.