Kieli

Tryffelipaahtopaisti

4:lle tarvitset

Ota liha pois kylmästä ainakin puoli tuntia ennen valmistamista. Paista öljyisellä kuumalla pannulla lihan kaikkiin sivuihin pinta. Ripottele 1/2 tl tryffelisuoraa ja 1/2tl mustapippurirouhetta leivinpaperiarkin keskelle. Laita liha siihen ja ripottele loput pippurit ja 1/2 tl tryffelisuolaa lihan päälle ja sivuille. Paketoi liha paperiin niin, ettei neste pääse valumaan pois. Paista 1,5h 140 asteessa. Anna vetäytyä paketissa 1/2 h ja avaa sitten kulmaa niin, että saat valutettua ylimääräiset nesteet pois. Leikkaa siivuiksi asettele tarjolle vielä lämpimänä ja ripottele päälle loput tryffelisuolasta. Tarjoile esimerkiksi tomaatti-kurpitsa-pinaattipadan kanssa ( ks resepti resepti-sivuilta) tai tee herkkuvoileipiä sinapin, salaatin ja suolakurkun kanssa. Tämä paahtopaisti kannattaa nauttia lämpöisenä. Nautit tästä varmasti!

DeliDelin Laura on kokki ja intohimoinen reseptien kokeilija jo 20 vuotta.