Täyteläinen Papupata 🫘🥘
Tästä helppo ja herkullinen papupata, joka lämmittää syksyn kylminä päivinä!
🧄 2 yksikyntistä valkosipulinkynttä (tai monta pientä kynttä) silppuna kasariin tai korkeareunaiselle pannulle oliiviöljyn kanssa.
🧅 Lisää hetken päästä 1 salottisipuli pieneksi silputtuna valkosipulin sekaan ja kypsennä hiljalleen kypsäksi.
🌶 Lisää joukkoon kuivattua chiliä, persiljaa ja harmaasuolaa oman maun mukaan.
🥕 Sekoita mukaan 1/2 porkkanaa siivuiksi leikattuna.
🍅 Lisää 1 prk Prunotton kokonaisia tomaatteja ja 7 kuutiota pakastettuja pinaatinlehtiä tai nippu tuoreita lehtiä, sekä purkillinen (valutettu) Pro Sainin valkoisia papuja. Lisää vettä puolikas tomaattipurkillinen.
⏲ Anna muhennoksen kypsyä rauhassa kannen alla, lisäten vettä tarvittaessa, jos seos kuivuu tai tarttuu pohjaan.
🌿 Lisää lopuksi purkillinen (2 dl) kauraruokakermaa.
Tärkeää!
🍞 Paahda reilusti leipää oliiviöljyssä pannulla molemmin puolin ja tarjoile muhennoksen seuraksi.
Lusikoi papupata leipäpaloille ja nauti! 🤍