4:lle hengelle
kastike
5 rkl mietoa oliiviöljyä esim Alziarin sininen Prestige öljy
2 tl vakoista balsamikoa
½ tl sokeria
4 tl Delin sipulipestoa
2 tl kapris suolassa
sekoita hyvin etikka, sokeri, öljy ja sipulipesto. Siivilöi kaprikset,
leikkaa pieneksi ja lisää kastikkeeseen.
salaatti
200g Morellin fregula sarda pastaa
150-200 g kuivamakkaraa esim Roinisten villisika kuutioina
100g pinaatinlehtiä leikattuna siivuiksi
100g tummia viinirypäleitä halkaistuina
100g cantaloupe melonia pieninä kuutioina
10 cornichon pikkukurkkua siivuina
½ hopeasipuli erittäin ohuina siivuina
15-20 Delin aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
5 retiisiä erittäin ohuina siivuina koristeluun
Keitä 200 g fregula sarda pastaa runsaassa suolatussa vedessä.
Valuta ja huuhtele heti kylmällä vedellä ja jätä jäähtymään.
Sekoita kulhossa pinaattisilppu, viinirypäleen puolikkaat,
melonikuutiot, kuivamakkarakuutiot, sipulisiivut, pasta
sekä puolet pikkukurkkusiivuista, aurinkokuivatuista tomaateista
ja kastikkeesta.
Aseta seos tarjoiluastialle ja koristele lopuilla pikkukurkuilla
aurinkokuivatuilla tomaateilla ja retiisillä. Juuri ennen tarjoilua
lisää loppukastike salaatin päälle ja nauti!
kuvat ja teksti Laura Valvanne DeliDeli Oy
astiat Uutta ja Vanhaa Hakaniemen Kauppahalli