Kieli

Savu-sipulirisotto

4:lle tarvitset

4 dl Veneria carnaroli risottoriisiä
10g voita
1,5 dl kuohukermaa
1 prk DeliDelin sipulipestoa
2 tl pyökkisavustettua merisuolaa Salt Odyssey
2 tl DeliDelin valkoviinietikkaa
4 rkl öljyä, viinirypäleen siemenöljy
1,5 dl hienoksi raastettua parmesan juustoa

1,5l Kasvislientä:
1/2 tl merisuolaa jossa kreetalaiset yrtit Salt Odyssey
1 porkkana

Keitä kasvisliemi, eli laita kattilaan vesi, kuorittu paloiteltu porkkana ja suola. Anna kiehua hiljalleen 10min ja siirrä kattila tulelta.

Laita viinirypäleen siemenöljy paksupohjaiseen kattilaan tai esim keraamiseen syväreunaiseen pannuun ja lisää riisit.
Lämmitä korkealla lämpötilalla, kunnes öljy ja riisi ovat sekoittuneet. Varo polttamasta.
Lisää etikka koko ajan sekoittaen. Laita levy pienemmälle. Nyt aletaan lisäämään kattilasta kasvislientä. Lisää esim kauhallisia kerrallaan niin, että riisi on koko ajan nesteen sisällä. Liian kuivana se palaa, mutta “perunavedessä” ei valmistu risottoa. Olet nyt naimisissa risottosi kanssa, kunnes se on valmista. Sekoittele välillä, lisää nestettä ja anna hiljalleen porista.
Muutaman kerran jälkeen lisätään 1/2 prk sipulipestoa ja 1 tl savusuolaa. Jatka sekoittamista ja nesteen lisäystä, kunnes riisi alkaa olla kypsää. Se selviää maistamalla.
Lopuksi lisää voi, kerma ja toinen puolikas sipulipestoa ja ihan juuri ennen tarjoilua parmesan juusto.
Annostele ja ripottele tummanruskeaa savusuolaa risoton päälle koristeeksi.
Vinkki. Kokeile tätä risottoa paistettujen lampaanfileiden kanssa![/vc_column_text]

DeliDelin Laura on kokki ja intohimoinen reseptien kokeilija jo 20 vuotta.