Tuotettu yksinomaan luomurypäleistä viinitarhoista niin sanotusta Sherry-kolmiosta. Vinagre de Jerezin alkuperänimitykselle tyypillisiä luomutuotantotekniikoita on käytetty koko prosessin ajan rypäleiden tuotannosta rypälemehun käymiseen, viinin happamoitumiseen ja etikan vanhentamiseen.
Aistinvaraisten ominaisuuksiensa ansiosta Pedro Ximénez Reserve -etikka sopii erityisen hyvin liharuokiin, juustopohjaisiin salaatteihin, kokoon keitteviin kastikkeisiin ja jälkiruokiin.
Capirete-sherryviinietikka on korkealaatuinen sherrystä valmistettu viinietikka Espanjan Andalusiasta. Sherryssä on käytetty Jerezin alueella kasvatettuja Palomino Fino -lajikkeen rypäleitä, ja etikkaa on kypsytetty vähintään neljän vuoden ajan vanhoissa amerikkalaisissa tammitynnyreissä.
Capriete-sherryviinietikalla on monitahoinen ja himan makea maku hapokkuuden lisäksi. Viinietikassa on myös häivähdys tammea, joka on syntynyt tynnyrikypsennyksen aikana. Sen samettinen koostumus tekee siitä täydellisen monien eri ruokien viimeistelyyn. Käytä sitä myös marinadeissa, salaatinkastikkeissa tai lämpimissä kastikkeissa. Lisäksi se on täydellinen tuomaan lisää makua paistetuille lihoille, kasviksille tai mereneläville.
Vähintään 20 vuotta tammitynnyreissä kypsennetty Capirete-sherryviinietikka on yksi arvostetuimpia sherryviinietikoita Euroopassa. Se on ensimaultaan makea, ja siitä on erotettavissa vaniljaisia, kuivatun hedelmän ja tammen aromeja.
Kokeile sherryviinietikkaa marinadeissa, salaatinkastikkeissa tai lämpimissä kastikkeissa. Se sopii myös täydellisesti viimeistelemään liha- ja kalaruokia.
Pedro Ximenez -sherryviinietikka erottuu muista Capirete-sherryviinietikoista makealla maukkaan. Se on valmistettu Pedro Ximenez -lajikkeen viinirypäleistä, jotka tunnetaan runsaasta ja makeasta maustaan.
Rypäleet poimitaan täysin kypsinä, minkä jälkeen ne jätetään kuivumaan aurinkoon. Tämä entisestään voimistaa rypäleiden makeutta.
Makean maun ohella sherryviinietikasta voi maistaa rusinoiden, viikunoiden ja kinuskin aromeja. Sen koostumus on paksumpaa kuin tavallisilla viinietikoilla, joten se sopii loistavasti glaseeraukseen, salaatinkastikkeisiin ja marinadeihin. Sitä käytetään Espanjassa paljon myös grillattujen lihojen, kypsennettyjen kasvisten ja hedelmäsalaattien viimeistelyyn.
Capirete-tuoteperheen iäkkäintä, Gran reserva -sherryviinietikkaa on kypsytettyä vähintään 50 vuotta tammitynnyreissä. Se on valmistettu Palomino-lajikkeen viinirypäleistä, joita käytetään tyypillisesti sherryn valmistukseen.
Gran reserva -etikalla on hyvin tunnistettava pyöreä, kuiva ja laajakirjoinen maku, jossa on syvää happoisuutta. Lisäksi siinä on ikääntyneen viinin sekä tammen aromeja. Jälkimaussa on happoisuutta sekä kuivia hedelmää ja mausteita.
Finca la Barcan sherryviinietikka ”Gran reserva” on aito Jerezin alueelta tuleva sherryviinietikka, jolla on myös aitouden todistava alkuperäsertifikaatti. Viinietikkaa on kypsytetty 10 vuotta tammitynnyreissä. Sen tuoksussa on hienovaraista mausteneilikkaa ja lehtipuumaisuutta ja maussa intensiivistä kuivattua hedelmää.