Gigli on tyypillinen toscanalainen pastalaji, joka valmistetaan toscanalaisesta durum-vehnästä perinteiseen artesaanitapaan. Gigli-pasta on valmistettu nk. ”bronze-drawn”-menetelmällä, jossa pasta puristetaan muotoonsa normaalia nopeammin. Menetelmässä pasta saa sen erityisen, hieman karkeamman rakenteen kuin yleensä ja se kuivataan matalassa lämpötilassa. Karkeuden ansiosta pasta kuitenkin imaisee itseensä enemmän kastikkeen makuja. Gigli-pastan keittoaika on vain 4 minuuttia, ja se sopiikin erityisen hyvin nopeasti valmistettaviin kasvis- tai lihapohjaisiin annoksiin.
Gigli pasta 500g
5,80
Kuvaus
Antico Pastificio Morelli on perinteisen pastanvalmistuksen oppeja kunnioittava toscanalainen pastavalmistaja, joka aloitti jo vuonna 1860. Tehdas on tunnettu ensiluokkaisista pastoistaan, joissa käytettään hyväksi vehnänjyvän alkio.
Vehnänalkio on jyvän osa, jossa on säilyneenä vehnän parhaat vitamiinit sekä kasviproteiinit. Morellin käsityöperinteisiin nojaava jauhojen jauhamistapa säilöö monista muista valmistajista poiketen vehnänalkion, joka luo pastaan myös sen ainutlaatuisen maun.
durumvehnä, vesi
durumvete, vatten
durumvehnä
Lisätiedot
Paino | 500 g (gramma) |
---|---|
Alkuperämaa | EAN KOODI: | 8009167012125 |
KPL LAATIKOSSA: | 12 |
Energia: 1499kJ / 353kcal Rasva: 1.5g josta tyydyttynyttä: 0,3g Hiilihydratit: 72,2g josta sokeri: 3,1g Proteiini: 12g Suola: 0,005g Kuitu: 3g
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.