Pastan ystäville DeliDelin kuivapastojen valikoima on oikea aarreaitta! Meiltä löydät monipuolisesti eri pastalajeja aina tunnetuista muodoista Suomessa harvinaisempiinkin pastalajeihin. Meiltä saat myös erilaiset herkulliset maustetut pastat, kuten tomaattipastan ja tryffelipastan. Valikoimiemme pastat tulevat toscanalaiselta Morellin pastatalolta, joka nojaa tuotannossaan perinteiseen pastanvalmistukseen. Morellin pastat ovat kuuluisia myös jauhostaan, jonka valmistuksessa säilötään vehnänjyvän alkio. Jyvän alkiossa on parhaiten säilyneenä vehnän kasviproteiinit sekä vitamiinit, ja sen säilyttäminen luo pastaan myös sen ainutlaatuisen maun.
Pastat
9223372036854775807 -tuotteet
-
6,20
Pappardelle on perinteinen Toscanasta kotoisin oleva hyvin leveä nauhamainen pastalaji, joka sopii loistavasti erilaisten kastikkeiden kanssa. Toscanalainen Morellin perinteinen pastatehdas valmistaa pappardelle-pastansa durumvehnäjauhoista, joissa on käytetty mukana vehnänalkiota. Keittoaika 5–6 minuuttia
-
6,90
Trofie-pasta on alun perin kotoisin Pohjois-Italiasta Liguriasta. Sen lyhyt ja kierteinen muoto tekevät siitä täydellisen pastan erilaisille runsaille kastikkeille. Morellin pastatehtaan trofie-pasta valmistetaan laadukkaasta durumvehnäjauhosta, jossa on käytetty mukana vehnänalkiota. Tämä säilöö pastaan enemmän vitamiineja sekä aromeja. Keittoaika 15–16 minuuttia
-
5,75
Italian ehkä tunnetuin pastalaji eli spagetti maistuu kaikille vauvasta vaariin. Toscanalainen Morellin perinteinen pastatehdas valmistaa aidon italialaisen spagettinsa durumvehnäjauhoista, joissa on käytetty mukana vehnänalkiota. Tämä säilöö pastaan enemmän vitamiineja sekä aromeja. Keittoaika 8 minuuttia.
-
6,20
Astetta ylellisemmän ja puhtaasti herkullisen pastaruokalajin saat valmistettua helposti tryffelipastalla! Toscanalaisen Morellin pastatehtaan aidolla mustalla tryffelillä maustettu durumvehnästä tehty linguine-pasta sopii täydellisesti kermaisille kastikkeille. Kokeile pastaa myös tryffeliöljyn kanssa! Keittoaika 6–7 minuuttia.
-
7,90
Italian ehkä tunnetuin pastalaji eli spagetti maistuu kaikille vauvasta vaariin. Toscanalainen Morellin perinteinen pastatehdas valmistaa aidon italialaisen spagettinsa durumvehnäjauhoista, joissa on käytetty mukana vehnänalkiota. Tämä säilöö pastaan enemmän vitamiineja sekä aromeja. Keittoaika 8 minuuttia.
-
6,20
Morellin pastatehtaan täysjyväfusilli on terveellinen ja herkullinen pasta, joka sopii erityisen hyvin maistuvien erilaisten kastikkeiden kanssa. Täysjyväfusilli imee itseensä hyvin kastiketta, minkä takia pastasta tulee entistäkin maistuvampaa. Se sopii hyvin ruokalajeihin, joissa pastan halutaan säilyttävän muotonsa. Kokeile esimerkiksi erilaisissa uunipastoissa! Keittoaika 8 minuuttia.
-
7,20
Toscanalaisen Morellin täysjyväspelttispagetti valmistetaan ikivanhasta italialaisesta vehnän alkumuodosta, kuitupitoisesta speltistä. Spagetissa käytetty speltti on 100 % italialaista luomuspelttiä. Spagetti valmistetaan perinteisellä artesaani-menetelmällä. Täysjyväspelttispagetti pääsee oikeuksiinsa hyvin yksinkertaisella lisukkeella, kuten tomaatilla tai öljyllä höystettynä. Kokeile myös liha- tai kala-pohjaisten kastikkeiden kanssa ilman tomaattia!
-
5,80
Gigli on tyypillinen toscanalainen pastalaji, joka valmistetaan toscanalaisesta durum-vehnästä perinteiseen artesaanitapaan. Gigli-pasta on valmistettu nk. ”bronze-drawn”-menetelmällä, jossa pasta puristetaan muotoonsa normaalia nopeammin. Menetelmässä pasta saa sen erityisen, hieman karkeamman rakenteen kuin yleensä ja se kuivataan matalassa lämpötilassa. Karkeuden ansiosta pasta kuitenkin imaisee itseensä enemmän kastikkeen makuja. Gigli-pastan keittoaika on vain 4 minuuttia, ja se sopiikin erityisen hyvin nopeasti valmistettaviin kasvis- tai lihapohjaisiin annoksiin.
-
6,20
Busiate-pasta on ohutta, pitkiä nauhoja pastaa, jotka on rullattu spiraalimaiseen muotoon erityisellä koneella. Busiate, kuten käsintehty pasta, on hyvin huokoista, minkä ansiosta kastikkeiden maut imeytyvät siihen erityisen hyvin. Busiate-pastaa on myös helppo esikypsentää, sillä se ei muutu ylikypsäksi eikä tartu toisiinsa edes kattilaan jätettynä. Busiate-pasta sopii erityisen hyvin tarjottavaksi peston tai merenelävien kera.
-
5,75
Anelli-pasta on nimensä mukaan renkaan muotoista pastaa, joka on peräisin Sisiliasta. Anelli-pasta on valmistettu italialaisesta durum-vehnästä perinteisin artesaanimenetelmin. Anelli-pasta on valmistettu nk. ”bronze-drawn”-menetelmällä, jossa pasta puristetaan muotoonsa normaalia nopeammin. Menetelmässä pasta saa sen erityisen, hieman karkeamman rakenteen kuin yleensä ja se kuivataan matalassa lämpötilassa. Karkeuden ansiosta pasta kuitenkin imaisee itseensä enemmän kastikkeen makuja. Muotonsa ansiosta Anelli-pasta sopii erinomaisesti uunipastoihin sekä keittoihin ja liemiin.
-
5,75
Toscanalaisen Morellin pastatehtaan sitruunalla ja pippurilla maustettu linguine-pasta on raikkaan aromikas pasta. Puhdas sitruunan maku tulee tuoreista, aidoista sitruunoista. Kokeile sitruuna- & pippuripastaa yksinkertaisimmillaan sellaisenaan oliiviöljyn kanssa, tai lisää mukaan parmesaani- tai pecorinoraastetta ja pieni rouhaisu tuoretta mustapippuria. Keittoaika 6–7 minuuttia.